Faszerowane jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane jajka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

3 plastry

4 sztuki

3 plastry

5 plastrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na maśle.

Krok 2

Jeden plaster szynki pokrój w kostkę, dodaj do pieczarek.

Krok 3

Pozostałe składniki w plastrach pokrój w kostkę i wymieszaj z ostudzonymi pieczarkami.

Krok 4

Jajka obierz, przekrój i wyciągnij żółtka, które wymieszaj z łyżką majonezu.

Krok 5

Majonez wymieszaj z farszem i nakładaj do jajek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Fingersy z kurczaka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej