Faszerowane jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane jajka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

3 plastry

4 sztuki

3 plastry

5 plastrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na maśle.

Krok 2

Jeden plaster szynki pokrój w kostkę, dodaj do pieczarek.

Krok 3

Pozostałe składniki w plastrach pokrój w kostkę i wymieszaj z ostudzonymi pieczarkami.

Krok 4

Jajka obierz, przekrój i wyciągnij żółtka, które wymieszaj z łyżką majonezu.

Krok 5

Majonez wymieszaj z farszem i nakładaj do jajek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej