
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
100 gramów
1 łyżka
3 łyżki
300 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oraz cebulę pokrój w plastry, podsmaż na patelni i dopraw do smaku majerankiem, odrobiną soli i czarnego pieprzu. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Cielęcinę umyj i osusz. Podziel na mniejsze kotlety i rozbij delikatnie tłuczkiem. Zamarynuj je w Przyprawie do mięs Knorr, po czym obsmaż równomiernie na patelni.
Krok 3
Na powierzchni kotletów ułóż pieczarki i cebulę. Posyp je żółtym serem.
Krok 4
Na koniec w 300 mililitrach zimnej wody wymieszaj Sos grzybowy Knorr i zalej nim mięso. Całość zagotuj, następnie przykryj patelnię tak, aby ser z powierzchni kotletów się rozpuścił.
Krok 5
Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody.
Krok 6
Następnie posiekaj drobno kapustę, a ogórka kiszonego pokrój w plastry. Całość zalej przygotowanym sosem sałatkowym i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cielęcina z grzybami
Cielęcina z grzybami to niezwykle eleganckie danie, które podasz przy szczególnej okazji. Będzie stanowiła doskonały akcent kulinarny podczas uroczystej kolacji lub oficjalnego spotkania. To danie pięknie wygląda, aromatycznie pachnie i bardzo dobrze smakuje. Ta propozycja podania cielęciny łączy w sobie tradycyjną polską kuchnię ze współczesnymi akcentami. Zestawienie tego szlachetnego mięsa z grzybami to duet kulinarnie doskonały. Możesz wykorzystać grzyby suszone lub mrożone, jeśli akurat nie masz do dyspozycji dopiero co zebranych w lesie. Gęsty sos łączy mięso z kaszą w jedną całość. Warto eksperymentować z różnymi rodzajami kaszy do tego dania, jednakże na szczególną uwagę zasługuje drobna kasza jęczmienna. Cielęcina w sosie doskonale nadaje się też do grubszej kaszy, na przykład pęczak lub gryczanej. Do takiego zestawu pasuje sałatka z kapusty pekińskiej polanej sosem koperkowym.