Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 łyżka

150 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oliwie zeszklić obraną i posiekaną cebulą. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, a gdy zbrązowieją dodać szpinak. Smażyć na małym ogniu aż szpinak się rozmrozi i odparuje nadmiar płynu. Doprawić do smaku czosnkiem w mini kostkach Knorr i przyprawą do gyrosa.

Krok 2

Na każdy placek tortilla nałożyć farsz i złożyć w kopertę. Grillować z obu stron po kilka minut na patelni grillowej posmarowanej oliwą.

Krok 3

Jogurt wymieszać z sosem meksykańskim Knorr. Podawać z ugrillowanymi tortillami.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej