Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

302

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 łyżka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oliwie zeszklić obraną i posiekaną cebulą. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, a gdy zbrązowieją dodać szpinak. Smażyć na małym ogniu aż szpinak się rozmrozi i odparuje nadmiar płynu. Doprawić do smaku czosnkiem w mini kostkach Knorr i przyprawą do gyrosa.

Krok 2

Na każdy placek tortilla nałożyć farsz i złożyć w kopertę. Grillować z obu stron po kilka minut na patelni grillowej posmarowanej oliwą.

Krok 3

Jogurt wymieszać z sosem meksykańskim Knorr. Podawać z ugrillowanymi tortillami.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej