Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 łyżka

150 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oliwie zeszklić obraną i posiekaną cebulą. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, a gdy zbrązowieją dodać szpinak. Smażyć na małym ogniu aż szpinak się rozmrozi i odparuje nadmiar płynu. Doprawić do smaku czosnkiem w mini kostkach Knorr i przyprawą do gyrosa.

Krok 2

Na każdy placek tortilla nałożyć farsz i złożyć w kopertę. Grillować z obu stron po kilka minut na patelni grillowej posmarowanej oliwą.

Krok 3

Jogurt wymieszać z sosem meksykańskim Knorr. Podawać z ugrillowanymi tortillami.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kulebiak z kapustą
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej