Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami
łatwe
24 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
1 łyżka
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie zeszklić obraną i posiekaną cebulą. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, a gdy zbrązowieją dodać szpinak. Smażyć na małym ogniu aż szpinak się rozmrozi i odparuje nadmiar płynu. Doprawić do smaku czosnkiem w mini kostkach Knorr i przyprawą do gyrosa.
Krok 2
Na każdy placek tortilla nałożyć farsz i złożyć w kopertę. Grillować z obu stron po kilka minut na patelni grillowej posmarowanej oliwą.
Krok 3
Jogurt wymieszać z sosem meksykańskim Knorr. Podawać z ugrillowanymi tortillami.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej