Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

1 łyżka

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oliwie zeszklić obraną i posiekaną cebulą. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, a gdy zbrązowieją dodać szpinak. Smażyć na małym ogniu aż szpinak się rozmrozi i odparuje nadmiar płynu. Doprawić do smaku czosnkiem w mini kostkach Knorr i przyprawą do gyrosa.

Krok 2

Na każdy placek tortilla nałożyć farsz i złożyć w kopertę. Grillować z obu stron po kilka minut na patelni grillowej posmarowanej oliwą.

Krok 3

Jogurt wymieszać z sosem meksykańskim Knorr. Podawać z ugrillowanymi tortillami.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej