Kiełbasa wieprzowa ze śliwkami zawijana w bekonie
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
2 łyżki
8 plastrów
24 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przekrój kiełbasy wzdłuż średnicy, a następnie posmaruj je wewnątrz musztardą.
Krok 2
W każdą kiełbasę włóż kilka śliwek, po czym owiń plastrem bekonu.
Krok 3
Połóż na rozgrzanym grillu i upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej