Kiełbasa wieprzowa ze śliwkami zawijana w bekonie
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
2 łyżki
8 plastrów
24 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przekrój kiełbasy wzdłuż średnicy, a następnie posmaruj je wewnątrz musztardą.
Krok 2
W każdą kiełbasę włóż kilka śliwek, po czym owiń plastrem bekonu.
Krok 3
Połóż na rozgrzanym grillu i upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej