Bezglutenowe kotlety mielone z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezglutenowe kotlety mielone z dynią

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

5

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kolendrę i natkę posiekaj drobno, czosnek bardzo drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce albo przetrzyj przez praskę/wyciskarkę do czosnku. Wymieszaj wszystko z mięsem i puree z pieczonej dyni. Dodaj przyprawy, wymieszaj – najlepiej dłonią zagnieść, tak jak ciasto i spróbuj. Posól i popieprz do smaku.

Krok 2

Pokrusz lub zmiel drobno płatki kukurydziane. Uformuj kotlety i obtocz dokładnie w płatkach.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, aby kotlety nie nasiąkły tłuszczem i były chrupiące musi być gorący.

Krok 4

Smaż przez kilka minut z każdej strony, panierka powinna zbrązowieć. Gotowe kotlety odstaw na 5 minut do przestudzenia i podawaj z ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej