Bezglutenowe kotlety mielone z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezglutenowe kotlety mielone z dynią

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kolendrę i natkę posiekaj drobno, czosnek bardzo drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce albo przetrzyj przez praskę/wyciskarkę do czosnku. Wymieszaj wszystko z mięsem i puree z pieczonej dyni. Dodaj przyprawy, wymieszaj – najlepiej dłonią zagnieść, tak jak ciasto i spróbuj. Posól i popieprz do smaku.

Krok 2

Pokrusz lub zmiel drobno płatki kukurydziane. Uformuj kotlety i obtocz dokładnie w płatkach.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, aby kotlety nie nasiąkły tłuszczem i były chrupiące musi być gorący.

Krok 4

Smaż przez kilka minut z każdej strony, panierka powinna zbrązowieć. Gotowe kotlety odstaw na 5 minut do przestudzenia i podawaj z ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z chorizo
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej