Bezglutenowe kotlety mielone z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezglutenowe kotlety mielone z dynią

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

4

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kolendrę i natkę posiekaj drobno, czosnek bardzo drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce albo przetrzyj przez praskę/wyciskarkę do czosnku. Wymieszaj wszystko z mięsem i puree z pieczonej dyni. Dodaj przyprawy, wymieszaj – najlepiej dłonią zagnieść, tak jak ciasto i spróbuj. Posól i popieprz do smaku.

Krok 2

Pokrusz lub zmiel drobno płatki kukurydziane. Uformuj kotlety i obtocz dokładnie w płatkach.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, aby kotlety nie nasiąkły tłuszczem i były chrupiące musi być gorący.

Krok 4

Smaż przez kilka minut z każdej strony, panierka powinna zbrązowieć. Gotowe kotlety odstaw na 5 minut do przestudzenia i podawaj z ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety mielone
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej