Bezglutenowe kotlety mielone z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezglutenowe kotlety mielone z dynią

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

5

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kolendrę i natkę posiekaj drobno, czosnek bardzo drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce albo przetrzyj przez praskę/wyciskarkę do czosnku. Wymieszaj wszystko z mięsem i puree z pieczonej dyni. Dodaj przyprawy, wymieszaj – najlepiej dłonią zagnieść, tak jak ciasto i spróbuj. Posól i popieprz do smaku.

Krok 2

Pokrusz lub zmiel drobno płatki kukurydziane. Uformuj kotlety i obtocz dokładnie w płatkach.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, aby kotlety nie nasiąkły tłuszczem i były chrupiące musi być gorący.

Krok 4

Smaż przez kilka minut z każdej strony, panierka powinna zbrązowieć. Gotowe kotlety odstaw na 5 minut do przestudzenia i podawaj z ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej