Bezglutenowe kotlety mielone z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezglutenowe kotlety mielone z dynią

Autor: Nerdy Cookin Aleksandra

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kolendrę i natkę posiekaj drobno, czosnek bardzo drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce albo przetrzyj przez praskę/wyciskarkę do czosnku. Wymieszaj wszystko z mięsem i puree z pieczonej dyni. Dodaj przyprawy, wymieszaj – najlepiej dłonią zagnieść, tak jak ciasto i spróbuj. Posól i popieprz do smaku.

Krok 2

Pokrusz lub zmiel drobno płatki kukurydziane. Uformuj kotlety i obtocz dokładnie w płatkach.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, aby kotlety nie nasiąkły tłuszczem i były chrupiące musi być gorący.

Krok 4

Smaż przez kilka minut z każdej strony, panierka powinna zbrązowieć. Gotowe kotlety odstaw na 5 minut do przestudzenia i podawaj z ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezglutenowe kotlety mielone z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej