
Składniki
400 gramów
100 gramów
4 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
200 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kolendrę i natkę posiekaj drobno, czosnek bardzo drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce albo przetrzyj przez praskę/wyciskarkę do czosnku. Wymieszaj wszystko z mięsem i puree z pieczonej dyni. Dodaj przyprawy, wymieszaj – najlepiej dłonią zagnieść, tak jak ciasto i spróbuj. Posól i popieprz do smaku.
Krok 2
Pokrusz lub zmiel drobno płatki kukurydziane. Uformuj kotlety i obtocz dokładnie w płatkach.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej, aby kotlety nie nasiąkły tłuszczem i były chrupiące musi być gorący.
Krok 4
Smaż przez kilka minut z każdej strony, panierka powinna zbrązowieć. Gotowe kotlety odstaw na 5 minut do przestudzenia i podawaj z ulubionymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa pikantna grubo mielona Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej