Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę czerstwą namocz w wodzie, bulionie lub mleku, odciśnij.

Krok 2

Mięso mielone włóż do miski, dodaj jajko, odciśniętą bułkę, starty na tarce ser żółty, przeciśnięty czosnek i przyprawy. Wymieszaj dobrze masę mięsną. Formuj kotlety.

Krok 3

Kotlety obsmaż na rozgrzanym na patelni oleju i ułóż w naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego. Zalej sosem pomidorowym.

Krok 4

Piecz ok 40 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej