Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę czerstwą namocz w wodzie, bulionie lub mleku, odciśnij.

Krok 2

Mięso mielone włóż do miski, dodaj jajko, odciśniętą bułkę, starty na tarce ser żółty, przeciśnięty czosnek i przyprawy. Wymieszaj dobrze masę mięsną. Formuj kotlety.

Krok 3

Kotlety obsmaż na rozgrzanym na patelni oleju i ułóż w naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego. Zalej sosem pomidorowym.

Krok 4

Piecz ok 40 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej