Kotlety mielone z serem zapiekane w sosie pomidorowym
łatwe
46 osób zapisało

Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
10 dekagramów
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę czerstwą namocz w wodzie, bulionie lub mleku, odciśnij.
Krok 2
Mięso mielone włóż do miski, dodaj jajko, odciśniętą bułkę, starty na tarce ser żółty, przeciśnięty czosnek i przyprawy. Wymieszaj dobrze masę mięsną. Formuj kotlety.
Krok 3
Kotlety obsmaż na rozgrzanym na patelni oleju i ułóż w naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego. Zalej sosem pomidorowym.
Krok 4
Piecz ok 40 min w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej