Domowe hamburgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe hamburgery

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

6 sztuk

1 gram

1 gram

6 plastrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przygotować zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu przyprawy fix soczyste burgery.

Krok 2

Uformować 6 płaskich kotletów. Smażyć z każdej strony .

Krok 3

Bułki przekroić, spód bułek polać ketchupem, położyć kotleta, plaster sera, plasterki ogórka kiszonego i liść sałaty. Górę bułki polać sosem czosnkowym i ketchupem, przykryć hamburgera. Wskazówka: najlepiej jak kotlety są gorące, wtedy ser żółty szybko się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe hamburgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej