Kapsalon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapsalon

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 garść

2 łyżeczki

4 łyżeczki

1 łyżeczka

6 listki

6 sztuk

8 plastrów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

60 gramów

3 łyżeczki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski, obtocz w przyprawie do gyrosa i obsmaż do zrumienienia na patelni.

Krok 2

W czasie smażenia mięsa upiecz frytki zgodnie z przepisem na opakowaniu, pokrój warzywa.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z majonezem i przyprawą knorr grubo mieloną z czosnkiem.

Krok 4

W aluminiowych foremkach ułóż na dnie upieczone frytki, na to usmażone mięso, po 2 plastry sera i podpiecz chwilę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ser stopnieje. Ułóż na wierzchu warzywa i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej