Kapsalon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapsalon

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 garść

2 łyżeczki

4 łyżeczki

1 łyżeczka

6 listki

6 sztuk

8 plastrów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

60 gramów

3 łyżeczki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski, obtocz w przyprawie do gyrosa i obsmaż do zrumienienia na patelni.

Krok 2

W czasie smażenia mięsa upiecz frytki zgodnie z przepisem na opakowaniu, pokrój warzywa.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z majonezem i przyprawą knorr grubo mieloną z czosnkiem.

Krok 4

W aluminiowych foremkach ułóż na dnie upieczone frytki, na to usmażone mięso, po 2 plastry sera i podpiecz chwilę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ser stopnieje. Ułóż na wierzchu warzywa i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej