Kapsalon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapsalon

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 garść

2 łyżeczki

4 łyżeczki

1 łyżeczka

6 listki

6 sztuk

8 plastrów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

60 gramów

3 łyżeczki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski, obtocz w przyprawie do gyrosa i obsmaż do zrumienienia na patelni.

Krok 2

W czasie smażenia mięsa upiecz frytki zgodnie z przepisem na opakowaniu, pokrój warzywa.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z majonezem i przyprawą knorr grubo mieloną z czosnkiem.

Krok 4

W aluminiowych foremkach ułóż na dnie upieczone frytki, na to usmażone mięso, po 2 plastry sera i podpiecz chwilę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ser stopnieje. Ułóż na wierzchu warzywa i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapsalon - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej