
Składniki
1 sztuka
3 garść
2 łyżeczki
4 łyżeczki
1 łyżeczka
6 listki
6 sztuk
8 plastrów
0.5 sztuki
0.5 sztuki
60 gramów
3 łyżeczki
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski, obtocz w przyprawie do gyrosa i obsmaż do zrumienienia na patelni.
Krok 2
W czasie smażenia mięsa upiecz frytki zgodnie z przepisem na opakowaniu, pokrój warzywa.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z majonezem i przyprawą knorr grubo mieloną z czosnkiem.
Krok 4
W aluminiowych foremkach ułóż na dnie upieczone frytki, na to usmażone mięso, po 2 plastry sera i podpiecz chwilę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ser stopnieje. Ułóż na wierzchu warzywa i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej