
Składniki
1 sztuka
3 garść
2 łyżeczki
4 łyżeczki
1 łyżeczka
6 listki
6 sztuk
8 plastrów
0.5 sztuki
0.5 sztuki
60 gramów
3 łyżeczki
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski, obtocz w przyprawie do gyrosa i obsmaż do zrumienienia na patelni.
Krok 2
W czasie smażenia mięsa upiecz frytki zgodnie z przepisem na opakowaniu, pokrój warzywa.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z majonezem i przyprawą knorr grubo mieloną z czosnkiem.
Krok 4
W aluminiowych foremkach ułóż na dnie upieczone frytki, na to usmażone mięso, po 2 plastry sera i podpiecz chwilę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ser stopnieje. Ułóż na wierzchu warzywa i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































