Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

700 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, wkładamy do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Migdały siekamy na mniejsze części. Dodajemy do mięsa mielonego.

Krok 3

Mięso mielone mieszamy razem z jajem, migdałami, przyprawą do gyrosa- tak by składniki równomiernie się rozmieściły. Formujemy nieduże pulpety, układamy w przygotowanym wcześniej makaronie (nieco je zagłębiając).

Krok 4

Passatę pomidorową mieszamy z pozostałymi przyprawami (bazylia, rozmaryn, pieprz) a następnie zalewamy nią całą zapiekankę.

Krok 5

Równomiernie rozsypujemy żółty ser.

Krok 6

Zapiekamy 45 minut w temperaturze 170 stopni z funkcją termoobieg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej