Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

700 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, wkładamy do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Migdały siekamy na mniejsze części. Dodajemy do mięsa mielonego.

Krok 3

Mięso mielone mieszamy razem z jajem, migdałami, przyprawą do gyrosa- tak by składniki równomiernie się rozmieściły. Formujemy nieduże pulpety, układamy w przygotowanym wcześniej makaronie (nieco je zagłębiając).

Krok 4

Passatę pomidorową mieszamy z pozostałymi przyprawami (bazylia, rozmaryn, pieprz) a następnie zalewamy nią całą zapiekankę.

Krok 5

Równomiernie rozsypujemy żółty ser.

Krok 6

Zapiekamy 45 minut w temperaturze 170 stopni z funkcją termoobieg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ratatouille z kurczakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej