Pulpeciki z migdałami zapiekane w sosie pomidorowym
łatwe
20 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 opakowanie
500 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
700 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Migdały siekamy na mniejsze części. Dodajemy do mięsa mielonego.
Krok 3
Mięso mielone mieszamy razem z jajem, migdałami, przyprawą do gyrosa- tak by składniki równomiernie się rozmieściły. Formujemy nieduże pulpety, układamy w przygotowanym wcześniej makaronie (nieco je zagłębiając).
Krok 4
Passatę pomidorową mieszamy z pozostałymi przyprawami (bazylia, rozmaryn, pieprz) a następnie zalewamy nią całą zapiekankę.
Krok 5
Równomiernie rozsypujemy żółty ser.
Krok 6
Zapiekamy 45 minut w temperaturze 170 stopni z funkcją termoobieg.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do gyrosa Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej