
Składniki
3 garść
6 sztuk
150 gramów
120 gramów
4 gramy
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy do smaku przyprawą Gyros a następnie podsmażamy na odrobinie oleju.
Krok 2
Kapustę kroimy na kawałki. Wrzucamy do miseczki. Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki oraz pomidorki.
Krok 3
Na wierzch układamy kawałki sera pleśniowego oraz kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do gyrosa Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej