Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 garść

6 sztuk

150 gramów

120 gramów

4 gramy

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy do smaku przyprawą Gyros a następnie podsmażamy na odrobinie oleju.

Krok 2

Kapustę kroimy na kawałki. Wrzucamy do miseczki. Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki oraz pomidorki.

Krok 3

Na wierzch układamy kawałki sera pleśniowego oraz kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej