
Składniki
3 garść
6 sztuk
150 gramów
120 gramów
4 gramy
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy do smaku przyprawą Gyros a następnie podsmażamy na odrobinie oleju.
Krok 2
Kapustę kroimy na kawałki. Wrzucamy do miseczki. Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki oraz pomidorki.
Krok 3
Na wierzch układamy kawałki sera pleśniowego oraz kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do gyrosa Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej