Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 garść

6 sztuk

150 gramów

120 gramów

4 gramy

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy do smaku przyprawą Gyros a następnie podsmażamy na odrobinie oleju.

Krok 2

Kapustę kroimy na kawałki. Wrzucamy do miseczki. Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki oraz pomidorki.

Krok 3

Na wierzch układamy kawałki sera pleśniowego oraz kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej