Składniki
500 gramów
100 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
1 łyżka
3 sztuki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na łyżce oleju.
Krok 2
Natkę pietruszki posiekaj drobno.
Krok 3
Mięso wymieszaj dokładnie z jajkiem, cebulką, miksem na placki z kuskusem, natką pietruszki i solą.
Krok 4
Z powstałej masy lep małe kulki.
Krok 5
W garnku lub głębokiej patelni zagotuj wodę, tak aby przykrywała kotleciki i włóż je delikatnie do wrzątku. Gotuj je przez 20 minut.
Krok 6
Ugotowane kotleciki ułóż na liściach sałaty.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej