Kotleciki z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z kaszą

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżka

3 sztuki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na łyżce oleju.

Krok 2

Natkę pietruszki posiekaj drobno.

Krok 3

Mięso wymieszaj dokładnie z jajkiem, cebulką, miksem na placki z kuskusem, natką pietruszki i solą.

Krok 4

Z powstałej masy lep małe kulki.

Krok 5

W garnku lub głębokiej patelni zagotuj wodę, tak aby przykrywała kotleciki i włóż je delikatnie do wrzątku. Gotuj je przez 20 minut.

Krok 6

Ugotowane kotleciki ułóż na liściach sałaty.

Iwona Mosoń

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej