
Składniki
500 gramów
100 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
1 łyżka
3 sztuki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na łyżce oleju.
Krok 2
Natkę pietruszki posiekaj drobno.
Krok 3
Mięso wymieszaj dokładnie z jajkiem, cebulką, miksem na placki z kuskusem, natką pietruszki i solą.
Krok 4
Z powstałej masy lep małe kulki.
Krok 5
W garnku lub głębokiej patelni zagotuj wodę, tak aby przykrywała kotleciki i włóż je delikatnie do wrzątku. Gotuj je przez 20 minut.
Krok 6
Ugotowane kotleciki ułóż na liściach sałaty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej