
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę, papryki oraz cebulę pokrój w dużą kostkę.

Krok 2
W garnku rozgrzej olej, przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa. Wszystko smaż chwilę razem.

Krok 3
Do garnka wlej 600 ml wody, zagotuj. Następnie wsyp Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 4
Na 25 minut przed końcem do garnka z mięsem wsyp pęczak. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu. Gotowe danie podawaj z ogórkiem konserwowym.


Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre dania, dodaj do gulaszu ostrej papryki w proszku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz wołowy z pęczakiem
Dania z wołowiny są aromatyczne, wyraziste i pełne smaku. Pojawiają się często w domowym menu jako potrawy serwowane na obiad. Tymczasem gulasz wołowy z pęczakiem może też być dobrą propozycją na jednogarnkowe danie, które podasz podczas przyjęcia. Szybko je odgrzejesz i równie szybko zaserwujesz swoim gościom. Ozdobisz ulubionymi ziołami i uzupełnisz np. grillowaną czosnkową bagietką. Potrzebne Ci będą: dobrej jakości mięso wołowe, kasza pęczak, papryki – zielona i czerwona – oraz cebula. Pokrojone w kostkę mięso smaży się z warzywami, dzięki czemu smak składników zostaje skutecznie wydobyty. Następnie całość gotuje się, aż mięso będzie miękkie. Później dorzuca się jeszcze kaszę. Do gulaszu wołowego z pęczakiem warto dodać suszone lub świeże zioła. Dopraw go więc tymiankiem, oregano lub rozmarynem. Wykorzystaj też paprykę chili, jeśli lubisz pikantne jedzenie. Wołowinę w takim wydaniu podawaj również jako smaczną, mięsną kolację. Chcesz sprawdzić, jak smakuje? Zacznij gotowanie z podanym przepisem!



































