Gulasz wołowy z pęczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z pęczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

760 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

412 osób wydrukowało

Pobierz pdf

484 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę, papryki oraz cebulę pokrój w dużą kostkę.

Gulasz wołowy z pęczakiem - Krok 1

Krok 2

W garnku rozgrzej olej, przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa. Wszystko smaż chwilę razem.

Gulasz wołowy z pęczakiem - Krok 2

Krok 3

Do garnka wlej 600 ml wody, zagotuj. Następnie wsyp Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Gulasz wołowy z pęczakiem - Krok 3

Krok 4

Na 25 minut przed końcem do garnka z mięsem wsyp pęczak. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu. Gotowe danie podawaj z ogórkiem konserwowym.

Gulasz wołowy z pęczakiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre dania, dodaj do gulaszu ostrej papryki w proszku.

77

Opinie o przepisie

  • Kazimiera Kobierowska

    Kazimiera Kobierowska , 25.07.2018

    Kasia polecam smakowite

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Wróblewska

    Dorota Wróblewska , 17.04.2017

    palce lizać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Ulman

    Krzysztof Ulman , 06.10.2016

    A pęczak suchy czy ugotowany? dałem suchy i strasznie zgęstniało :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Zawadzka

    Krystyna Zawadzka , 05.10.2016

    Mniam polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Götzinger

    Lidia Götzinger , 05.10.2016

    A po co ten Fix ze wzmacniaczami smaku???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Adamczuk Kiełbowicz

    Barbara Adamczuk Kiełbowicz , 05.10.2016

    Superowe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Kasprzak

    Marzena Kasprzak , 12.03.2016

    polecam bardzo dobry

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna  Król

    Anna Król , 09.01.2016

    b . dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa skubis

    ewa skubis , 09.01.2016

    Bardzo smaczne !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Wozniak

    Zosia Wozniak , 09.01.2016

    Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Wozniak

    Zosia Wozniak , 09.01.2016

    polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Wozniak

    Zosia Wozniak , 09.01.2016

    polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Gębska

    Agnieszka Gębska , 30.10.2015

    Bardzo smaczne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gotujemy po tajsku - kursy na Phuket

    Gotujemy po tajsku - kursy na Phuket , 28.10.2015

    Uwielbiamy. 90 % dań kuchni tajskiej to potrawy jednogarnkowe!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Jędras

    Kazimierz Jędras , 28.10.2015

    Juz dosyc tych skomplikowanych i drogich przepisow jakie sa lansowane w TV !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Orzeł

    Roman Orzeł , 28.10.2015

    Po naszymu je to ajntopf....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Pruska

    Lidia Pruska , 28.10.2015

    Lubię to!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Mochaupt

    Ryszard Mochaupt , 28.10.2015

    Takie danie jadlem w wojsku- co dobre wraca

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józek Klęk

    Józek Klęk , 28.10.2015

    Najlepszy jest bigos na winie , bo się wrzuca go gara co jest pod ręką i się na winie w kuchni ????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Zielnik

    Czesław Zielnik , 28.10.2015

    Z kaszą gryczaną jest lepszy, ale to kwestia gustu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard S. Szejner

    Ryszard S. Szejner , 28.10.2015

    Szczególnie jesienią. Te gęste zupy, gulasze itp....pychota :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Szykierski

    Józef Szykierski , 27.10.2015

    Marku, konie wolą owies

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Rudnicki

    Robert Rudnicki , 27.10.2015

    Oj lubię ja to! Oj tak!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Foltyniewicz

    Jerzy Foltyniewicz , 27.10.2015

    Janek to lubi czy musi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Kożuszek

    Jacek Kożuszek , 27.10.2015

    mmm Smakowicie wygląda. Polecam również wypróbować tego przepisu na Leczo Polecam genialny przepis na leczo https://youtu.be/8MOhi6mRe1s

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Nawrotek

    Janusz Nawrotek , 27.10.2015

    Smaczne ,zdrowe i pożywne.Jeszcze chili,w każdej chwili smak umili.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Chochlewicz

    Andrzej Chochlewicz , 27.10.2015

    Również jest dobry z kapustą kwaszoną

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumił Kencki

    Bogumił Kencki , 27.10.2015

    Pęczak to dla ludzi do jedzenia????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Pasiut

    Anna Pasiut , 27.10.2015

    Warto sprubować, wygląda apetycznie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Donata Rembalska

    Donata Rembalska , 27.10.2015

    Uwielbiam gulasz ale nie z pęczakiem tylko kaszą jaglaną i nie z wołowiną bo jest twarda .

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz na Guinessie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy z pęczakiemGulasz wołowy z pęczakiem

Dania z wołowiny są aromatyczne, wyraziste i pełne smaku. Pojawiają się często w domowym menu jako potrawy serwowane na obiad. Tymczasem gulasz wołowy z pęczakiem może też być dobrą propozycją na jednogarnkowe danie, które podasz podczas przyjęcia. Szybko je odgrzejesz i równie szybko zaserwujesz swoim gościom. Ozdobisz ulubionymi ziołami i uzupełnisz np. grillowaną czosnkową bagietką. Potrzebne Ci będą: dobrej jakości mięso wołowe, kasza pęczak, papryki – zielona i czerwona – oraz cebula. Pokrojone w kostkę mięso smaży się z warzywami, dzięki czemu smak składników zostaje skutecznie wydobyty. Następnie całość gotuje się, aż mięso będzie miękkie. Później dorzuca się jeszcze kaszę. Do gulaszu wołowego z pęczakiem warto dodać suszone lub świeże zioła. Dopraw go więc tymiankiem, oregano lub rozmarynem. Wykorzystaj też paprykę chili, jeśli lubisz pikantne jedzenie. Wołowinę w takim wydaniu podawaj również jako smaczną, mięsną kolację. Chcesz sprawdzić, jak smakuje? Zacznij gotowanie z podanym przepisem!