Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę, papryki oraz cebulę pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
W garnku rozgrzej olej, przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa. Wszystko smaż chwilę razem.
Krok 3
Do garnka wlej 600 ml wody, zagotuj. Następnie wsyp Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
Krok 4
Na 25 minut przed końcem do garnka z mięsem wsyp pęczak. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu. Gotowe danie podawaj z ogórkiem konserwowym.
Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre dania, dodaj do gulaszu ostrej papryki w proszku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz wołowy z pęczakiem
Dania z wołowiny są aromatyczne, wyraziste i pełne smaku. Pojawiają się często w domowym menu jako potrawy serwowane na obiad. Tymczasem gulasz wołowy z pęczakiem może też być dobrą propozycją na jednogarnkowe danie, które podasz podczas przyjęcia. Szybko je odgrzejesz i równie szybko zaserwujesz swoim gościom. Ozdobisz ulubionymi ziołami i uzupełnisz np. grillowaną czosnkową bagietką. Potrzebne Ci będą: dobrej jakości mięso wołowe, kasza pęczak, papryki – zielona i czerwona – oraz cebula. Pokrojone w kostkę mięso smaży się z warzywami, dzięki czemu smak składników zostaje skutecznie wydobyty. Następnie całość gotuje się, aż mięso będzie miękkie. Później dorzuca się jeszcze kaszę. Do gulaszu wołowego z pęczakiem warto dodać suszone lub świeże zioła. Dopraw go więc tymiankiem, oregano lub rozmarynem. Wykorzystaj też paprykę chili, jeśli lubisz pikantne jedzenie. Wołowinę w takim wydaniu podawaj również jako smaczną, mięsną kolację. Chcesz sprawdzić, jak smakuje? Zacznij gotowanie z podanym przepisem!