Wyśmienity gulasz wołowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

3 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj z całą potrawą, zagotuj i dopraw do smaku.

Krok 2

Mięso umyj dokładnie, osusz, potnij w kostkę i obtocz w mące. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.

Krok 3

Podlej wodą, dodaj przyprawy i drobniutko pokrojony czosnek. Duś pod przykryciem do czasu gdy mięso zmięknie.

Krok 4

Mąkę rozmieszaj ze śmietaną i odrobiną wywaru z gotującego się gulaszu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej