Składniki
700 gramów
3 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szklanka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj z całą potrawą, zagotuj i dopraw do smaku.
Krok 2
Mięso umyj dokładnie, osusz, potnij w kostkę i obtocz w mące. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.
Krok 3
Podlej wodą, dodaj przyprawy i drobniutko pokrojony czosnek. Duś pod przykryciem do czasu gdy mięso zmięknie.
Krok 4
Mąkę rozmieszaj ze śmietaną i odrobiną wywaru z gotującego się gulaszu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej