
Składniki
700 gramów
3 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szklanka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj z całą potrawą, zagotuj i dopraw do smaku.
Krok 2
Mięso umyj dokładnie, osusz, potnij w kostkę i obtocz w mące. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.
Krok 3
Podlej wodą, dodaj przyprawy i drobniutko pokrojony czosnek. Duś pod przykryciem do czasu gdy mięso zmięknie.
Krok 4
Mąkę rozmieszaj ze śmietaną i odrobiną wywaru z gotującego się gulaszu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej