Wyśmienity gulasz wołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity gulasz wołowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

3 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj z całą potrawą, zagotuj i dopraw do smaku.

Krok 2

Mięso umyj dokładnie, osusz, potnij w kostkę i obtocz w mące. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.

Krok 3

Podlej wodą, dodaj przyprawy i drobniutko pokrojony czosnek. Duś pod przykryciem do czasu gdy mięso zmięknie.

Krok 4

Mąkę rozmieszaj ze śmietaną i odrobiną wywaru z gotującego się gulaszu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej