Wyśmienity gulasz wołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity gulasz wołowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

3 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj z całą potrawą, zagotuj i dopraw do smaku.

Krok 2

Mięso umyj dokładnie, osusz, potnij w kostkę i obtocz w mące. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.

Krok 3

Podlej wodą, dodaj przyprawy i drobniutko pokrojony czosnek. Duś pod przykryciem do czasu gdy mięso zmięknie.

Krok 4

Mąkę rozmieszaj ze śmietaną i odrobiną wywaru z gotującego się gulaszu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity gulasz wołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej