Gulasz wołowy z kaszą gryczaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
314 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

244 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

454 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1.5 litra

1 sztuka

100 gramów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

5 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, posyp rozkruszoną połówką kostki Knorr. W garnku usmaż wołowinę na oleju na kolor brązowy, dolej 0,5 litra wody i duś do miękkości.

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - Krok 1

Krok 2

Seler naciowy pokrój w plastry, a cebulę w piórka. Podsmaż wszystko na patelni, dodając zioła i paprykę.

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - Krok 2

Krok 3

Do mięsa dodaj warzywa i kostki Knorr oraz koncentrat pomidorowy. Zagotuj.

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - Krok 3

Krok 4

Dodaj zasmażkę Knorr, dopraw do smaku pieprzem i zagotuj.

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - Krok 4

Krok 5

Kaszę gryczaną ugotuj według uznania.

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Lena Szost

    Lena Szost , 14.07.2019

    Świetny poezja wgebie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lena Szost

    Lena Szost , 14.07.2019

    Świetnie smakuje gulasz aromatyczny i miękki co przy wolowinie z nie często się zdarza

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy z kaszą gryczaną Gulasz wołowy z kaszą gryczaną

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną to bardzo sycąca, aromatyczna potrawa, która doskonale sprawdzi się w roli obiadu dla całej rodziny. Oprócz wołowiny możesz wykorzystać tu także mięso wieprzowe np. mięso od szynki, łopatkę lub karkówkę, albo drobiowe np. piersi lub udka z kurczaka albo piersi indycze. Pamiętaj, aby nigdy nie zalewać mięsa zimną wodą, ponieważ może to spowodować jego stwardnienie. Należy dusić je pod przykryciem przez około trzydzieści – czterdzieści pięć minut, aż do momentu, gdy stanie się miękkie. Smak dania świetnie podkreśli sól, pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie oraz oregano. Kaszę gryczaną możesz zastąpić kaszą jaglaną, kuskus, ziemniakami, makaronem lub ryżem. Gulasz wołowy doskonale smakować będzie z buraczkami z cebulą, surówką z białej kapusty lub ogórkami kiszonymi.