Gulasz wołowy z kaszą gryczaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

313 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

238 osób wydrukowało

Pobierz pdf

448 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1.5 litra

1 sztuka

100 gramów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

5 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, posyp rozkruszoną połówką kostki Knorr. W garnku usmaż wołowinę na oleju na kolor brązowy, dolej 0,5 litra wody i duś do miękkości.

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - Krok 1

Krok 2

Seler naciowy pokrój w plastry, a cebulę w piórka. Podsmaż wszystko na patelni, dodając zioła i paprykę.

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - Krok 2

Krok 3

Do mięsa dodaj warzywa i kostki Knorr oraz koncentrat pomidorowy. Zagotuj.

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - Krok 3

Krok 4

Dodaj zasmażkę Knorr, dopraw do smaku pieprzem i zagotuj.

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - Krok 4

Krok 5

Kaszę gryczaną ugotuj według uznania.

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Lena Szost

    Lena Szost , 14.07.2019

    Świetny poezja wgebie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lena Szost

    Lena Szost , 14.07.2019

    Świetnie smakuje gulasz aromatyczny i miękki co przy wolowinie z nie często się zdarza

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy z kaszą gryczaną Gulasz wołowy z kaszą gryczaną

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną to bardzo sycąca, aromatyczna potrawa, która doskonale sprawdzi się w roli obiadu dla całej rodziny. Oprócz wołowiny możesz wykorzystać tu także mięso wieprzowe np. mięso od szynki, łopatkę lub karkówkę, albo drobiowe np. piersi lub udka z kurczaka albo piersi indycze. Pamiętaj, aby nigdy nie zalewać mięsa zimną wodą, ponieważ może to spowodować jego stwardnienie. Należy dusić je pod przykryciem przez około trzydzieści – czterdzieści pięć minut, aż do momentu, gdy stanie się miękkie. Smak dania świetnie podkreśli sól, pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie oraz oregano. Kaszę gryczaną możesz zastąpić kaszą jaglaną, kuskus, ziemniakami, makaronem lub ryżem. Gulasz wołowy doskonale smakować będzie z buraczkami z cebulą, surówką z białej kapusty lub ogórkami kiszonymi.