Gulasz wołowy z kaszą gryczaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

296 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

213 osób wydrukowało

Pobierz pdf

374 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1.5 litra

1 sztuka

100 gramów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

5 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, posyp rozkruszoną połówką kostki Knorr. W garnku usmaż wołowinę na oleju na kolor brązowy, dolej 0,5 litra wody i duś do miękkości.

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - Krok 1

Krok 2

Seler naciowy pokrój w plastry, a cebulę w piórka. Podsmaż wszystko na patelni, dodając zioła i paprykę.

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - Krok 2

Krok 3

Do mięsa dodaj warzywa i kostki Knorr oraz koncentrat pomidorowy. Zagotuj.

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - Krok 3

Krok 4

Dodaj zasmażkę Knorr, dopraw do smaku pieprzem i zagotuj.

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - Krok 4

Krok 5

Kaszę gryczaną ugotuj według uznania.

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Lena Szost

    Lena Szost , 14.07.2019

    Świetny poezja wgebie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lena Szost

    Lena Szost , 14.07.2019

    Świetnie smakuje gulasz aromatyczny i miękki co przy wolowinie z nie często się zdarza

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy z kaszą gryczaną Gulasz wołowy z kaszą gryczaną

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną to bardzo sycąca, aromatyczna potrawa, która doskonale sprawdzi się w roli obiadu dla całej rodziny. Oprócz wołowiny możesz wykorzystać tu także mięso wieprzowe np. mięso od szynki, łopatkę lub karkówkę, albo drobiowe np. piersi lub udka z kurczaka albo piersi indycze. Pamiętaj, aby nigdy nie zalewać mięsa zimną wodą, ponieważ może to spowodować jego stwardnienie. Należy dusić je pod przykryciem przez około trzydzieści – czterdzieści pięć minut, aż do momentu, gdy stanie się miękkie. Smak dania świetnie podkreśli sól, pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie oraz oregano. Kaszę gryczaną możesz zastąpić kaszą jaglaną, kuskus, ziemniakami, makaronem lub ryżem. Gulasz wołowy doskonale smakować będzie z buraczkami z cebulą, surówką z białej kapusty lub ogórkami kiszonymi.