Gulasz bawarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz bawarski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

750 gramów

100 gramów

0.2 litra

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Następnie kawałki obtocz w mące.

Krok 3

Rozgrzej na patelni smalec, obsmaż mięso na złoty kolor.

Krok 4

W rondelku rozgrzej masło, wrzuć pokrojoną w kosteczkę cebulę i zeszklij. Dodaj przecier pomidorowy oraz mięso wraz ze smalcem, na którym się smażyło.

Krok 5

Kostkę rosołową Knorr rozpuść w 150 mililitrach wody, wymieszaj z piwem i zalej. Dopraw solą i pieprzem dla smaku.

Krok 6

Należy tak długo dusić mięso by stało się miękkie.

Krok 7

Dodaj śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki. Zagotuj. Gotowy gulasz posyp startą skórką z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej