Gulasz bawarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz bawarski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

750 gramów

100 gramów

0.2 litra

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Następnie kawałki obtocz w mące.

Krok 3

Rozgrzej na patelni smalec, obsmaż mięso na złoty kolor.

Krok 4

W rondelku rozgrzej masło, wrzuć pokrojoną w kosteczkę cebulę i zeszklij. Dodaj przecier pomidorowy oraz mięso wraz ze smalcem, na którym się smażyło.

Krok 5

Kostkę rosołową Knorr rozpuść w 150 mililitrach wody, wymieszaj z piwem i zalej. Dopraw solą i pieprzem dla smaku.

Krok 6

Należy tak długo dusić mięso by stało się miękkie.

Krok 7

Dodaj śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki. Zagotuj. Gotowy gulasz posyp startą skórką z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej