Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz bawarski

Gulasz bawarski

Drukuj Pobierz PDF
minut 4 osób średnie Autor: pasibrzuch

Gulasz bawarski - składniki:

  • mięso wołowe - 750 gramów
  • masło - 1 łyżka
  • pieprz
  • sól
  • otarta skórka z cytryny - 1 łyżeczka
  • mąka pszenna - 3 łyżki

Gulasz bawarski - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w grubą kostkę.
  2. Następnie kawałki obtocz w mące.
  3. Rozgrzej na patelni smalec, obsmaż mięso na złoty kolor.
  4. W rondelku rozgrzej masło, wrzuć pokrojoną w kosteczkę cebulę i zeszklij. Dodaj przecier pomidorowy oraz mięso wraz ze smalcem, na którym się smażyło.
  5. Kostkę rosołową Knorr rozpuść w 150 mililitrach wody, wymieszaj z piwem i zalej. Dopraw solą i pieprzem dla smaku.
  6. Należy tak długo dusić mięso by stało się miękkie.
  7. Dodaj śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki. Zagotuj. Gotowy gulasz posyp startą skórką z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ BAWARSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyte mięso pokrój w grubą kostkę.

2

Następnie kawałki obtocz w mące.

3

Rozgrzej na patelni smalec, obsmaż mięso na złoty kolor.

4

W rondelku rozgrzej masło, wrzuć pokrojoną w kosteczkę cebulę i zeszklij. Dodaj przecier pomidorowy oraz mięso wraz ze smalcem, na którym się smażyło.

5

Kostkę rosołową Knorr rozpuść w 150 mililitrach wody, wymieszaj z piwem i zalej. Dopraw solą i pieprzem dla smaku.

6

Należy tak długo dusić mięso by stało się miękkie.

7

Dodaj śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki. Zagotuj. Gotowy gulasz posyp startą skórką z cytryny.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY KNORR

    Rosół z kury Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pizza ziemniaczana z anchois, Zapiekanka z ziemniakow, Kule śnieżne, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Sos beszamelowy , Żeberka - VIDEO, Ryba po kujawsku, Ratatui a’la Gousto, salatki z salata, Barszcz, Pikantne roladki z kurczaka ze śliwką i oscypkiem, Przepis z sos z piersi z kurczaka, Przepis z salatka z jajkami, Kaczka z winogronami, Dania z ryżem, Udka, kurczak z czosnkiem, Sos rosyjski II, Kasza jaglana na mleko kokosowym, Przepis z makaron obiad, Warzywa, Sałatka Nicejska, Sałatka grecka, Szaszłyki pełne warzyw , mięso musztarda, Risotto, Łyżka m, Galaretka mięsna po starorusku, Sos beszamelowy , klopsiki rybne, faszerowana papryka serem, Przepis z kuchnia angielska, Kluski leniwe , Sałatka Nicejska, wieprzowina po seczuańsku, Bigos - VIDEO, Przepis z roladki z kurczaka ze szpinakiem, Pikantne piersi z pomidorami i mozzarellą, Pasta z łososiem, Kremowy kurczak, Antrykot z kurczaka po francusku , Zupa krem z białych warzyw z falbanką filo, Przepis z Obiad ryż z warzywami, Pasztet, Pierogi, Sezamowe zawijasy z rybą, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Placek po zbójnicku wersja 2 , Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką, kapusta włoska, POLEDWICZKI Z KURCZAKA, Zrazy z karkówki, Barszcz biały z grzankami i kiełbasą , Bananowo- sałatkowy mix, Zapiekanka z mięsem, Kotlety, Przepis z blender, Przepis z sałatki z łososia wędzonego, Kaczka, Bigos, Przepis z sałatka z polędwiczkami, kuchnia turecka przepisy, przystawki ciepłe, Sos beszamelowy