Gulasz bawarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz bawarski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

750 gramów

100 gramów

0.2 litra

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Następnie kawałki obtocz w mące.

Krok 3

Rozgrzej na patelni smalec, obsmaż mięso na złoty kolor.

Krok 4

W rondelku rozgrzej masło, wrzuć pokrojoną w kosteczkę cebulę i zeszklij. Dodaj przecier pomidorowy oraz mięso wraz ze smalcem, na którym się smażyło.

Krok 5

Kostkę rosołową Knorr rozpuść w 150 mililitrach wody, wymieszaj z piwem i zalej. Dopraw solą i pieprzem dla smaku.

Krok 6

Należy tak długo dusić mięso by stało się miękkie.

Krok 7

Dodaj śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki. Zagotuj. Gotowy gulasz posyp startą skórką z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz bawarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej