PRZEPISY.PL

Gulasz bawarski

Autor: pasibrzuch
  • 0
  • 4
  • Średnie
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula4 szt
  • pieprz
  • mąka pszenna3 łyżki
  • sól
  • masło1 łyżka
  • smalec2 łyżki
  • otarta skórka z cytryny1 łyżeczka
  • Krok 1

    Umyte mięso pokrój w grubą kostkę.
  • Krok 2

    Następnie kawałki obtocz w mące.
  • Krok 3

    Rozgrzej na patelni smalec, obsmaż mięso na złoty kolor.
  • Krok 4

    W rondelku rozgrzej masło, wrzuć pokrojoną w kosteczkę cebulę i zeszklij. Dodaj przecier pomidorowy oraz mięso wraz ze smalcem, na którym się smażyło.
  • Krok 5

    Kostkę rosołową Knorr rozpuść w 150 mililitrach wody, wymieszaj z piwem i zalej. Dopraw solą i pieprzem dla smaku.
  • Krok 6

    Należy tak długo dusić mięso by stało się miękkie.
  • Krok 7

    Dodaj śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki. Zagotuj. Gotowy gulasz posyp startą skórką z cytryny.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

654
osoby dodały do Mniamlisty
60''
8
Łatwe
150
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
276
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
115
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie