Gulasz z czerwonym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z czerwonym winem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

57 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

5 sztuk

4 sztuki

1 opakowanie

350 mililitrów

1 szczypta

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój w dużą kostkę o boku 2 cm. Boczek pokrój na mniejszą kostkę. W międzyczasie wstaw wcześniej namoczoną fasolę do gotowania.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i zacznij smażyć mięso.

Krok 3

Gdy zrobi się rumiane, dodaj cebulę, czosnek i marchewkę.

Krok 4

Całość smaż jeszcze przez kilka minut i następnie wlej wino. Gotuj, aż wino w połowie odparuje.

Krok 5

Gdy wino odparuje, wlej wodę i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.

Krok 6

Na końcu dodaj ugotowaną i odcedzoną fasolę. Gulasz duś powoli, aż mięso i pozostałe składniki będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej