Gulasz z czerwonym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz z czerwonym winem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

56 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

5 sztuk

4 sztuki

1 opakowanie

350 mililitrów

1 szczypta

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój w dużą kostkę o boku 2 cm. Boczek pokrój na mniejszą kostkę. W międzyczasie wstaw wcześniej namoczoną fasolę do gotowania.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i zacznij smażyć mięso.

Krok 3

Gdy zrobi się rumiane, dodaj cebulę, czosnek i marchewkę.

Krok 4

Całość smaż jeszcze przez kilka minut i następnie wlej wino. Gotuj, aż wino w połowie odparuje.

Krok 5

Gdy wino odparuje, wlej wodę i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.

Krok 6

Na końcu dodaj ugotowaną i odcedzoną fasolę. Gulasz duś powoli, aż mięso i pozostałe składniki będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej