Gulasz z czerwonym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z czerwonym winem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

5 sztuk

4 sztuki

1 opakowanie

350 mililitrów

1 szczypta

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój w dużą kostkę o boku 2 cm. Boczek pokrój na mniejszą kostkę. W międzyczasie wstaw wcześniej namoczoną fasolę do gotowania.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i zacznij smażyć mięso.

Krok 3

Gdy zrobi się rumiane, dodaj cebulę, czosnek i marchewkę.

Krok 4

Całość smaż jeszcze przez kilka minut i następnie wlej wino. Gotuj, aż wino w połowie odparuje.

Krok 5

Gdy wino odparuje, wlej wodę i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.

Krok 6

Na końcu dodaj ugotowaną i odcedzoną fasolę. Gulasz duś powoli, aż mięso i pozostałe składniki będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej