Składniki
400 gramów
150 gramów
200 gramów
1 sztuka
5 sztuk
4 sztuki
1 opakowanie
350 mililitrów
1 szczypta
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w dużą kostkę o boku 2 cm. Boczek pokrój na mniejszą kostkę. W międzyczasie wstaw wcześniej namoczoną fasolę do gotowania.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i zacznij smażyć mięso.
Krok 3
Gdy zrobi się rumiane, dodaj cebulę, czosnek i marchewkę.
Krok 4
Całość smaż jeszcze przez kilka minut i następnie wlej wino. Gotuj, aż wino w połowie odparuje.
Krok 5
Gdy wino odparuje, wlej wodę i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.
Krok 6
Na końcu dodaj ugotowaną i odcedzoną fasolę. Gulasz duś powoli, aż mięso i pozostałe składniki będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej