
Składniki
400 gramów
150 gramów
200 gramów
1 sztuka
5 sztuk
4 sztuki
1 opakowanie
350 mililitrów
1 szczypta
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w dużą kostkę o boku 2 cm. Boczek pokrój na mniejszą kostkę. W międzyczasie wstaw wcześniej namoczoną fasolę do gotowania.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i zacznij smażyć mięso.
Krok 3
Gdy zrobi się rumiane, dodaj cebulę, czosnek i marchewkę.
Krok 4
Całość smaż jeszcze przez kilka minut i następnie wlej wino. Gotuj, aż wino w połowie odparuje.
Krok 5
Gdy wino odparuje, wlej wodę i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.
Krok 6
Na końcu dodaj ugotowaną i odcedzoną fasolę. Gulasz duś powoli, aż mięso i pozostałe składniki będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej