Gulasz z czerwonym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z czerwonym winem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

5 sztuk

4 sztuki

1 opakowanie

350 mililitrów

1 szczypta

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój w dużą kostkę o boku 2 cm. Boczek pokrój na mniejszą kostkę. W międzyczasie wstaw wcześniej namoczoną fasolę do gotowania.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i zacznij smażyć mięso.

Krok 3

Gdy zrobi się rumiane, dodaj cebulę, czosnek i marchewkę.

Krok 4

Całość smaż jeszcze przez kilka minut i następnie wlej wino. Gotuj, aż wino w połowie odparuje.

Krok 5

Gdy wino odparuje, wlej wodę i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.

Krok 6

Na końcu dodaj ugotowaną i odcedzoną fasolę. Gulasz duś powoli, aż mięso i pozostałe składniki będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z czerwonym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz cielęcy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej