
Składniki
600 gramów
1 sztuka
250 gramów
650 gramów
200 gramów
1 sztuka
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, warzywa opłucz, obierz. Ugotuj mięso z warzywami w małej ilości wody. Wyjmij mięso i przecedź wywar.
Krok 2
Mięso oddziel od kości i pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż na tłuszczu. Ziemniaki również pokrój w kostkę - jednakowo grubą, jak mięso.
Krok 4
Do garnka włóż mięso, podsmażoną cebulę, ziemniaki i zalej przecedzonym wywarem. Dodaj Bulionetkę Knorr i majeranek. Duś na wolnym ogniu do momentu aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 5
Następnie dodaj pokrojone ogórki i warzywa z wywaru. Dopraw do smaku w razie potrzeby.
Krok 6
Mąkę wymieszaj ze śmietaną i zaciągnij gotowy gulasz. Podawaj z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej