Gulasz po mazursku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

225

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

250 gramów

650 gramów

200 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, warzywa opłucz, obierz. Ugotuj mięso z warzywami w małej ilości wody. Wyjmij mięso i przecedź wywar.

Krok 2

Mięso oddziel od kości i pokrój w grubą kostkę.

Krok 3

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż na tłuszczu. Ziemniaki również pokrój w kostkę - jednakowo grubą, jak mięso.

Krok 4

Do garnka włóż mięso, podsmażoną cebulę, ziemniaki i zalej przecedzonym wywarem. Dodaj Bulionetkę Knorr i majeranek. Duś na wolnym ogniu do momentu aż ziemniaki będą miękkie.

Krok 5

Następnie dodaj pokrojone ogórki i warzywa z wywaru. Dopraw do smaku w razie potrzeby.

Krok 6

Mąkę wymieszaj ze śmietaną i zaciągnij gotowy gulasz. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej