Gulasz po mazursku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz po mazursku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

250 gramów

650 gramów

200 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, warzywa opłucz, obierz. Ugotuj mięso z warzywami w małej ilości wody. Wyjmij mięso i przecedź wywar.

Krok 2

Mięso oddziel od kości i pokrój w grubą kostkę.

Krok 3

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż na tłuszczu. Ziemniaki również pokrój w kostkę - jednakowo grubą, jak mięso.

Krok 4

Do garnka włóż mięso, podsmażoną cebulę, ziemniaki i zalej przecedzonym wywarem. Dodaj Bulionetkę Knorr i majeranek. Duś na wolnym ogniu do momentu aż ziemniaki będą miękkie.

Krok 5

Następnie dodaj pokrojone ogórki i warzywa z wywaru. Dopraw do smaku w razie potrzeby.

Krok 6

Mąkę wymieszaj ze śmietaną i zaciągnij gotowy gulasz. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz po mazursku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej