Gulasz

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

455 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

191 osób wydrukowało

Pobierz pdf

324 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

2 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę. Pieczarki w cząstki. Na patelni podsmaż mięso, aż będzie rumiane. Następnie zdejmij mięso i podsmaż pieczarki.

Gulasz  - Krok 1

Krok 2

Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz połącz z wodą w garnku i zagotuj.

Gulasz  - Krok 2

Krok 3

Do powstałego sosu dodaj pieczarki, następnie mięso. Całość duś powoli na  małym ogniu przez około 1,5 godziny. Gotowy gulasz podawaj z kaszą gryczaną, ziemniakami lub ryżem.

Gulasz  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz Gulasz

Szukasz inspiracji na smaczne danie jednogarnkowe? Przygotuj klasyczny mięsny gulasz według tego przepisu. Tak przyrządzona wieprzowina z gęstym, wyrazistym sosem z dodatkiem pieczarek sprawdzi się jako wyśmienity obiad. Duszone w sosie kawałki mięsa stają się miękkie, soczyste i kruche. Ich smak jest intensywny i doskonale komponuje się z grzybami. Całość świetnie współgra zwłaszcza z kaszą gryczaną. Gulasz to również znakomity dodatek do ziemniaków, ryżu czy różnego rodzaju kopytek i klusek. Smak całości wzbogać świeżymi ziołami – pod koniec duszenia dorzuć oregano, kolendrę albo posiekaną natkę pietruszki. Jeśli lubisz bogate w warzywa potrawy, do sosu dodaj paprykę, zielony groszek, marchewkę lub kukurydzę. Serwuj danie z dodatkiem surówek, np. z kapusty białej lub czerwonej, albo z warzywami podawanymi na ciepło: smażonymi buraczkami czy brokułami na parze. Z pajdą chleba będzie także dobrą propozycją na ciepłą kolację. Masz ochotę na aromatyczny gulasz? Zobacz przepis i dowiedz się, jak go przygotować.