Gulasz

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

451 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

191 osób wydrukowało

Pobierz pdf

324 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

200 gramów

2 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę. Pieczarki w cząstki. Na patelni podsmaż mięso, aż będzie rumiane. Następnie zdejmij mięso i podsmaż pieczarki.

Gulasz  - Krok 1

Krok 2

Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz połącz z wodą w garnku i zagotuj.

Gulasz  - Krok 2

Krok 3

Do powstałego sosu dodaj pieczarki, następnie mięso. Całość duś powoli na  małym ogniu przez około 1,5 godziny. Gotowy gulasz podawaj z kaszą gryczaną, ziemniakami lub ryżem.

Gulasz  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Pani Kasia

    Pani Kasia

    Tak. Pyszne danie dla całej rodziny. Dodatkowo dodaje duże ilości pietruszki oraz cukinie. Rewelacja!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Naturalnie smaczne Gulasz Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Gulasz Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz Gulasz

Szukasz inspiracji na smaczne danie jednogarnkowe? Przygotuj klasyczny mięsny gulasz według tego przepisu. Tak przyrządzona wieprzowina z gęstym, wyrazistym sosem z dodatkiem pieczarek sprawdzi się jako wyśmienity obiad. Duszone w sosie kawałki mięsa stają się miękkie, soczyste i kruche. Ich smak jest intensywny i doskonale komponuje się z grzybami. Całość świetnie współgra zwłaszcza z kaszą gryczaną. Gulasz to również znakomity dodatek do ziemniaków, ryżu czy różnego rodzaju kopytek i klusek. Smak całości wzbogać świeżymi ziołami – pod koniec duszenia dorzuć oregano, kolendrę albo posiekaną natkę pietruszki. Jeśli lubisz bogate w warzywa potrawy, do sosu dodaj paprykę, zielony groszek, marchewkę lub kukurydzę. Serwuj danie z dodatkiem surówek, np. z kapusty białej lub czerwonej, albo z warzywami podawanymi na ciepło: smażonymi buraczkami czy brokułami na parze. Z pajdą chleba będzie także dobrą propozycją na ciepłą kolację. Masz ochotę na aromatyczny gulasz? Zobacz przepis i dowiedz się, jak go przygotować.