PRZEPISY.PL

Mięso wieprzowe duszone do miękkości z mieszanką warzyw jest daniem domowym w najlepszym tego słowa znaczeniu.

Mięso wieprzowe duszone z warzywami - autor: przepisy.pl

Mięso wieprzowe duszone z warzywami

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
194
osoby dodały do Mniamlisty
194
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • bulion500 ml
  • olej do smażenia80 ml
  • Warzywa (marchew, pietruszka, seler)0.5 kg
Mięso wieprzowe duszone z warzywami – krok 1

Krok 1

Mięso umyj, osusz. Pokrój na mniejsze kawałki.
Mięso wieprzowe duszone z warzywami – krok 2

Krok 2

Kawałki mięsa obsmaż na rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru.
Mięso wieprzowe duszone z warzywami – krok 3

Krok 3

Mięso włóż do rondla wyłożonego plasterkami słoniny, zalej bulionem i duś pod przykryciem około 30 minut.
Mięso wieprzowe duszone z warzywami – krok 4

Krok 4

Warzywa obierz, umyj i zetrzyj na tarce, cebule pokrój w piórka i wszystko razem dodaj do mięsa. Ewentualnie dolej więcej bulionu lub wody. Duś wszystko kolejne 20 minut.
Mięso wieprzowe duszone z warzywami – krok 5

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości wody i dodaj do duszonego mięsa.
Mięso wieprzowe duszone z warzywami – krok 6

Krok 6

Sparz pomidory, zdejmij skórkę, pokrój i dodaj do mięsa. Duś potrawę, aż lekko zgęstnieje i pomidory się rozpadną. Danie podawaj z gotowanymi ziemniakami.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Gulasz węgierski KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

178
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Trudne
148
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
422
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
128
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe