Knorr Fix Gulasz Węgierski
Gulasz inspirowany kuchnią węgierską to idealny pomysł na pyszny obiad.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Fix Gulasz Węgierski
Kuchnia węgierska słynie z doskonałego połączenia słodkich i pikantnych smaków doskonale podkreślających smak wielu rodzajów mięs. Rozgrzej domowników pełną temperamentu potrawą, będącą idealnym połączeniem rozpływającej się w ustach wołowiny i gęstego sosu. Wraz z Knorr Fix Gulasz Węgierski wypełnisz kuchnię wyjątkowym aromatem, który przyciągnie wszystkich do stołu. Wystarczy tylko, że poznasz kilka prostych kroków. Gotowi? Zaczynamy!
Krok 1
500 g mięsa wieprzowego (najlepiej łopatki) pokrój w dość drobną kostkę, a następnie podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu i przesyp do garnka, w którym będziesz dalej gotować potrawę.
Krok 2
Knorr Fix wymieszaj z 500 ml chłodnej wody, zalej mięso, dokładnie wymieszaj i poczekaj, aż całość się zagotuje.
Krok 3
Zmniejsz ogień i duś gulasz mieszając od czasu do czasu, by mięso nie przywarło do dna naczynia. Potrawa będzie gotowa, gdy kawałki wieprzowiny staną się miękkie (około 1,5 godziny). Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Gulasz posyp drobno siekaną natką pietruszki. Podawaj tak, jak lubisz – z gotowanymi ziemniaczkami, ryżem lub makaronem oraz surówką Smacznego!