Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Fix Gulasz Węgierski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Gulasz inspirowany kuchnią węgierską to idealny pomysł na pyszny obiad.

Kupuję

Powiązane produkty

Knorr Fix Spaghetti Napoli
Knorr Fix Spaghetti Napoli
Knorr Fix Spaghetti Carbonara
Knorr Fix Spaghetti Carbonara
Knorr Fix Smaki Świata Kurczak Tikka Masala
Knorr Fix Smaki Świata Kurczak Tikka Masala
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Gulasz
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Gulasz
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
skrobia, papryka (11,8 %), cebula¹ (11,1 %), cukier, sól jodowana, ziemniaki, koncentrat pomidorowy (9,1 %), aromaty, sól, olej kukurydziany, czosnek¹ (1,2 %), majeranek (0,6 %), sok z cytryny, kminek, pieprz, pieprz cayenne (chili), ziele angielskie, ekstrakt drożdżowy, korzeń pietruszki. Może zawierać seler, gluten (zboża), jaja, mleko, gorczycę i soję. ¹ Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Fix Gulasz Węgierski

Kuchnia węgierska słynie z doskonałego połączenia słodkich i pikantnych smaków doskonale podkreślających smak wielu rodzajów mięs. Rozgrzej domowników pełną temperamentu potrawą, będącą idealnym połączeniem rozpływającej się w ustach wołowiny i gęstego sosu. Wraz z Knorr Fix Gulasz Węgierski wypełnisz kuchnię wyjątkowym aromatem, który przyciągnie wszystkich do stołu. Wystarczy tylko, że poznasz kilka prostych kroków. Gotowi? Zaczynamy!

Krok 1

500 g mięsa wieprzowego (najlepiej łopatki) pokrój w dość drobną kostkę, a następnie podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu i przesyp do garnka, w którym będziesz dalej gotować potrawę.

Krok 2

Knorr Fix wymieszaj z 500 ml chłodnej wody, zalej mięso, dokładnie wymieszaj i poczekaj, aż całość się zagotuje.

Krok 3

Zmniejsz ogień i duś gulasz mieszając od czasu do czasu, by mięso nie przywarło do dna naczynia. Potrawa będzie gotowa, gdy kawałki wieprzowiny staną się miękkie (około 1,5 godziny). Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Gulasz posyp drobno siekaną natką pietruszki. Podawaj tak, jak lubisz – z gotowanymi ziemniaczkami, ryżem lub makaronem oraz surówką Smacznego!