Klopsiki z groszkiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki z groszkiem i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

103

heart
1114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2669 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3730 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem, po czym uformuj małe klopsiki.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu klopsy oraz pieczarki.

Krok 3

Odsącz groszek i dodaj go do klopsów wraz z natką.

Krok 4

Na koniec wymieszaj Fix Gulasz Knorr ze śmietanką i 400 mililitrami wody, dodaj do całości i zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

15

Opinie o przepisie

  • Marta  Pisarik

    Marta Pisarik , 16.01.2020

    Nie dałam fixu. Doprawilam sama do smaku czosnkiem cebulą solą i pieprzem i bułką tartą i jajkiem. Wyszło całkiem dobre z ziemniakami i surówką coleslaw. Super.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Gölz

    Monika Gölz , 08.07.2019

    Pyszne z kluskami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Panda Bogdan

    Panda Bogdan , 08.07.2019

    najlepiej z kaszą ❤

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Trueman

    Teresa Trueman , 19.09.2018

    Z czym podawac najlepiej?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Matusiak

    Marta Matusiak , 08.03.2018

    Było pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Włodzimierz Wojarski

    Włodzimierz Wojarski , 04.03.2018

    Super klopsiki,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 23.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Rutkowska

    Ewa Rutkowska , 18.11.2016

    A jednak są problemy, zrezygnowałam bo ileż można czekać aż strona przestanie wariować... A jeszcze jak mignął mi w treści skład fix knora to podziękuję...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Głuszczak

    Kasia Głuszczak , 18.11.2016

    Wygląda ładnie, ale fix knorr zepsuł wszystko.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 17.11.2016

    Przepis na klopsiki znajdzie Pani tutaj https://www.przepisy.pl/przepis/klopsiki-z-groszkiem-i-pieczarkami strona działa prawidłowo, nie powinna mieć Pani żadnych problemów z otworzeniem go. Pozdrawiamy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wodejszo

    Maria Wodejszo , 17.11.2016

    Dlaczego tak trudno dostać ten przepis można nerwy stracić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Demianczuk

    Grazyna Demianczuk , 17.11.2016

    wsypac sztuczny proszek i zrobic sos łatwizna ,ale jak zrobic dobry sos bez sztucznych dodatkow?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Karola Ciszewska

    Karola Ciszewska , 12.06.2015

    pyszne!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arek Kozakiewicz

    Arek Kozakiewicz , 17.02.2015

    Klopsiki z groszkiem i pieczarkami, ale w przepisie nie ma napisane kiedy dodać je.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klopsiki z groszkiem i pieczarkamiKlopsiki z groszkiem i pieczarkami

Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem, po czym uformuj małe klopsiki.