Klopsiki z groszkiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki z groszkiem i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

104

heart
1120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2733 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3813 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem, po czym uformuj małe klopsiki.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu klopsy oraz pieczarki.

Krok 3

Odsącz groszek i dodaj go do klopsów wraz z natką.

Krok 4

Na koniec wymieszaj Fix Gulasz Knorr ze śmietanką i 400 mililitrami wody, dodaj do całości i zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

15

Opinie o przepisie

  • Marta  Pisarik

    Marta Pisarik , 16.01.2020

    Nie dałam fixu. Doprawilam sama do smaku czosnkiem cebulą solą i pieprzem i bułką tartą i jajkiem. Wyszło całkiem dobre z ziemniakami i surówką coleslaw. Super.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Gölz

    Monika Gölz , 08.07.2019

    Pyszne z kluskami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Panda Bogdan

    Panda Bogdan , 08.07.2019

    najlepiej z kaszą ❤

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Trueman

    Teresa Trueman , 19.09.2018

    Z czym podawac najlepiej?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Matusiak

    Marta Matusiak , 08.03.2018

    Było pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Włodzimierz Wojarski

    Włodzimierz Wojarski , 04.03.2018

    Super klopsiki,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 23.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Rutkowska

    Ewa Rutkowska , 18.11.2016

    A jednak są problemy, zrezygnowałam bo ileż można czekać aż strona przestanie wariować... A jeszcze jak mignął mi w treści skład fix knora to podziękuję...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Głuszczak

    Kasia Głuszczak , 18.11.2016

    Wygląda ładnie, ale fix knorr zepsuł wszystko.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 17.11.2016

    Przepis na klopsiki znajdzie Pani tutaj https://www.przepisy.pl/przepis/klopsiki-z-groszkiem-i-pieczarkami strona działa prawidłowo, nie powinna mieć Pani żadnych problemów z otworzeniem go. Pozdrawiamy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wodejszo

    Maria Wodejszo , 17.11.2016

    Dlaczego tak trudno dostać ten przepis można nerwy stracić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Demianczuk

    Grazyna Demianczuk , 17.11.2016

    wsypac sztuczny proszek i zrobic sos łatwizna ,ale jak zrobic dobry sos bez sztucznych dodatkow?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Karola Ciszewska

    Karola Ciszewska , 12.06.2015

    pyszne!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arek Kozakiewicz

    Arek Kozakiewicz , 17.02.2015

    Klopsiki z groszkiem i pieczarkami, ale w przepisie nie ma napisane kiedy dodać je.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki z groszkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klopsiki z groszkiem i pieczarkamiKlopsiki z groszkiem i pieczarkami

Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem, po czym uformuj małe klopsiki.