Antrykot z kurczaka z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Antrykot z kurczaka z fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

677 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

400 gramów

120 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z udek usuń kości. Powinien powstać płaski kawałek mięsa z skórą na wierzchu. Jeśli nie lubisz możesz skórę również usunąć.

Antrykot z kurczaka z fasolką - Krok 1

Krok 2

Mięso skrop olejem i posyp przyprawą Knorr. Odstaw mięso na co najmniej 30 minut, aby się zamarynowało.

Antrykot z kurczaka z fasolką - Krok 2

Krok 3

Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Antrykot z kurczaka z fasolką - Krok 3

Krok 4

W tym czasie fasolki oczyść, odetnij końcówki i ugotuj w wrzątku.

Antrykot z kurczaka z fasolką - Krok 4

Krok 5

Boczek pokrój w paseczki i zrumień na oliwie. Następnie dodaj fasolkę i całość podsmaż. Upieczone mięso przełóż na talerz. Podawaj ze smażoną fasolką i, na przykład, z ziemniakami.

Antrykot z kurczaka z fasolką - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Magdalena

    Magdalena , 25.06.2021

    Proszę się zaznajomić czym jest antrykot... Bo napewno nie jest częścią kurczaka...

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antrykot z kurczaka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antrykot z kurczaka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antrykot z kurczaka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antrykot z kurczaka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antrykot z kurczaka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antrykot z kurczaka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antrykot z kurczaka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Antrykot z kurczaka z fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka Paella
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Antrykot z kurczaka z fasolkąAntrykot z kurczaka z fasolką

Domownicy z pewnością docenią gdy przygotujecie na obiad smakowity antrykot z kurczaka z fasolą szparagową z aromatycznym boczkiem.