Antrykot z kurczaka z fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

675 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

400 gramów

120 gramów

2 łyżki

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z udek usuń kości. Powinien powstać płaski kawałek mięsa z skórą na wierzchu. Jeśli nie lubisz możesz skórę również usunąć.

Antrykot z kurczaka z fasolką - Krok 1

Krok 2

Mięso skrop olejem i posyp przyprawą Knorr. Odstaw mięso na co najmniej 30 minut, aby się zamarynowało.

Antrykot z kurczaka z fasolką - Krok 2

Krok 3

Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Antrykot z kurczaka z fasolką - Krok 3

Krok 4

W tym czasie fasolki oczyść, odetnij końcówki i ugotuj w wrzątku.

Antrykot z kurczaka z fasolką - Krok 4

Krok 5

Boczek pokrój w paseczki i zrumień na oliwie. Następnie dodaj fasolkę i całość podsmaż. Upieczone mięso przełóż na talerz. Podawaj ze smażoną fasolką i, na przykład, z ziemniakami.

Antrykot z kurczaka z fasolką - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Antrykot z kurczaka z fasolkąAntrykot z kurczaka z fasolką

Domownicy z pewnością docenią gdy przygotujecie na obiad smakowity antrykot z kurczaka z fasolą szparagową z aromatycznym boczkiem.