Duszone grzyby z bułką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone grzyby z bułką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
124 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

150 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w plastry. Czosnek posiekaj, a grzyby pokrój na mniejsze kawałki. Małe grzyby pozostaw w całości.

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej dobrze olej i podsmaż cebulę, czosnek i wszystkie grzyby.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z 300 ml wody.

Krok 4

Gdy grzyby będą już rumiane, wlej na patelnię sos. Całość gotuj, aż potrawa zgęstnieje i większość płynu wyparuje.

Krok 5

Pod koniec duszenia grzybów dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Krok 6

Bułkę włóż na kilka minut do pieca, aby była ciepła i chrupiąca. Następnie przekrój ją wzdłuż na pół i nałóż porcję grzybów. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej