
Składniki
100 gramów
150 gramów
150 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w plastry. Czosnek posiekaj, a grzyby pokrój na mniejsze kawałki. Małe grzyby pozostaw w całości.
Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej dobrze olej i podsmaż cebulę, czosnek i wszystkie grzyby.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z 300 ml wody.
Krok 4
Gdy grzyby będą już rumiane, wlej na patelnię sos. Całość gotuj, aż potrawa zgęstnieje i większość płynu wyparuje.
Krok 5
Pod koniec duszenia grzybów dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Krok 6
Bułkę włóż na kilka minut do pieca, aby była ciepła i chrupiąca. Następnie przekrój ją wzdłuż na pół i nałóż porcję grzybów. Podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej