Duszone grzyby z bułką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone grzyby z bułką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

121 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

150 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w plastry. Czosnek posiekaj, a grzyby pokrój na mniejsze kawałki. Małe grzyby pozostaw w całości.

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej dobrze olej i podsmaż cebulę, czosnek i wszystkie grzyby.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z 300 ml wody.

Krok 4

Gdy grzyby będą już rumiane, wlej na patelnię sos. Całość gotuj, aż potrawa zgęstnieje i większość płynu wyparuje.

Krok 5

Pod koniec duszenia grzybów dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Krok 6

Bułkę włóż na kilka minut do pieca, aby była ciepła i chrupiąca. Następnie przekrój ją wzdłuż na pół i nałóż porcję grzybów. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej