
Składniki
5 sztuk
2 łyżeczki
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz ze skórek i pokrój na plasterki. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć banany i podsmaż na jasnobrązowo. Odsącz je.
Krok 2
Teraz podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj curry i wlej mleko z puszki.
Krok 3
Znowu dodaj banany i gotuj aż curry lekko zgęstnieje.
Krok 4
Dopraw przyprawą Knorr i całość gotuj 10 minut.
Krok 5
Dopraw pieprzem. Ponownie zagotuj. Dodaj posiekaną natkę i podawaj z ryżem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej