Potrawka curry z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka curry z bananami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz ze skórek i pokrój na plasterki. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć banany i podsmaż na jasnobrązowo. Odsącz je.

Krok 2

Teraz podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj curry i wlej mleko z puszki.

Krok 3

Znowu dodaj banany i gotuj aż curry lekko zgęstnieje.

Krok 4

Dopraw przyprawą Knorr i całość gotuj 10 minut.

Krok 5

Dopraw pieprzem. Ponownie zagotuj. Dodaj posiekaną natkę i podawaj z ryżem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hamburger à la gyros
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej