
Składniki
5 sztuk
2 łyżeczki
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz ze skórek i pokrój na plasterki. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć banany i podsmaż na jasnobrązowo. Odsącz je.
Krok 2
Teraz podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj curry i wlej mleko z puszki.
Krok 3
Znowu dodaj banany i gotuj aż curry lekko zgęstnieje.
Krok 4
Dopraw przyprawą Knorr i całość gotuj 10 minut.
Krok 5
Dopraw pieprzem. Ponownie zagotuj. Dodaj posiekaną natkę i podawaj z ryżem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej