Potrawka curry z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka curry z bananami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz ze skórek i pokrój na plasterki. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć banany i podsmaż na jasnobrązowo. Odsącz je.

Krok 2

Teraz podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj curry i wlej mleko z puszki.

Krok 3

Znowu dodaj banany i gotuj aż curry lekko zgęstnieje.

Krok 4

Dopraw przyprawą Knorr i całość gotuj 10 minut.

Krok 5

Dopraw pieprzem. Ponownie zagotuj. Dodaj posiekaną natkę i podawaj z ryżem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka curry z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ogórki w zalewie gyros
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej