Krabowe placuszki z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krabowe placuszki z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

197 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1.5 łyżeczki

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szczypta

5 łyżek

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj. Następnie wystudź i pokrój w niedużą kostkę. W podobnej wielkości kostkę pokrój kromki pieczywa.

Krok 2

Krabowe paluszki, cebulę oraz natkę posiekaj drobno.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, następnie dodaj ziemniaki, natkę oraz krabowe mięso. Całość dopraw Delikatem Knorr i oprósz pieprzem oraz curry. Wystudź.

Krok 4

Do wystudzonych składników dodaj pieczywo oraz jajka. Wyrób masę.

Krok 5

Formuj nieduże placuszki i smaż na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Groch z kapustą
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej