
Składniki
200 gramów
1.5 łyżeczki
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 pęczek
1 łyżeczka
1 szczypta
5 łyżek
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj. Następnie wystudź i pokrój w niedużą kostkę. W podobnej wielkości kostkę pokrój kromki pieczywa.
Krok 2
Krabowe paluszki, cebulę oraz natkę posiekaj drobno.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, następnie dodaj ziemniaki, natkę oraz krabowe mięso. Całość dopraw Delikatem Knorr i oprósz pieprzem oraz curry. Wystudź.
Krok 4
Do wystudzonych składników dodaj pieczywo oraz jajka. Wyrób masę.
Krok 5
Formuj nieduże placuszki i smaż na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej