Krabowe placuszki z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krabowe placuszki z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

188 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1.5 łyżeczki

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szczypta

5 łyżek

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj. Następnie wystudź i pokrój w niedużą kostkę. W podobnej wielkości kostkę pokrój kromki pieczywa.

Krok 2

Krabowe paluszki, cebulę oraz natkę posiekaj drobno.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, następnie dodaj ziemniaki, natkę oraz krabowe mięso. Całość dopraw Delikatem Knorr i oprósz pieprzem oraz curry. Wystudź.

Krok 4

Do wystudzonych składników dodaj pieczywo oraz jajka. Wyrób masę.

Krok 5

Formuj nieduże placuszki i smaż na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ragout z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej