Krabowe placuszki z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krabowe placuszki z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

182 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1.5 łyżeczki

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szczypta

5 łyżek

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj. Następnie wystudź i pokrój w niedużą kostkę. W podobnej wielkości kostkę pokrój kromki pieczywa.

Krok 2

Krabowe paluszki, cebulę oraz natkę posiekaj drobno.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, następnie dodaj ziemniaki, natkę oraz krabowe mięso. Całość dopraw Delikatem Knorr i oprósz pieprzem oraz curry. Wystudź.

Krok 4

Do wystudzonych składników dodaj pieczywo oraz jajka. Wyrób masę.

Krok 5

Formuj nieduże placuszki i smaż na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krabowe placuszki z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej