
Składniki
200 gramów
1.5 łyżeczki
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 pęczek
1 łyżeczka
1 szczypta
5 łyżek
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj. Następnie wystudź i pokrój w niedużą kostkę. W podobnej wielkości kostkę pokrój kromki pieczywa.
Krok 2
Krabowe paluszki, cebulę oraz natkę posiekaj drobno.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, następnie dodaj ziemniaki, natkę oraz krabowe mięso. Całość dopraw Delikatem Knorr i oprósz pieprzem oraz curry. Wystudź.
Krok 4
Do wystudzonych składników dodaj pieczywo oraz jajka. Wyrób masę.
Krok 5
Formuj nieduże placuszki i smaż na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































