Smażone pierożki a la Quesadillas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone pierożki a la Quesadillas

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szklanka

200 gramów

150 gramów

1 szczypta

1 sztuka

0.75 szklanki

150 gramów

400 gramów

200 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, pieczarki i kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Wymieszaj z ugotowanymi i przeciśniętymi przez praskę ziemniakami oraz startym na tarce o dużych oczkach serem. Dopraw przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr oraz świeżo mielonym pieprzem.

Krok 2

Z mąki kukurydzianej i pszennej oraz ciepłej wody zrób ciasto i cienko je rozwałkuj. Wykrawaj okręgi (średnica ok. 15 cm) i na środku każdego kładź farsz. Zlepiaj jak tradycyjne pierogi. Brzegi możesz docisnąć ząbkami widelca.

Krok 3

Pierogi smaż na złoto z obu stron. Podawaj na ciepło lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka fajita z kurczaka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej