Smażone pierożki a la Quesadillas

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

0.75 szklanki

1 sztuka

250 gramów

400 gramów

3 sztuki

200 gramów

200 gramów

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, pieczarki i kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Wymieszaj z ugotowanymi i przeciśniętymi przez praskę ziemniakami oraz startym na tarce o dużych oczkach serem. Dopraw przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr oraz świeżo mielonym pieprzem.

Krok 2

Z mąki kukurydzianej i pszennej oraz ciepłej wody zrób ciasto i cienko je rozwałkuj. Wykrawaj okręgi (średnica ok. 15 cm) i na środku każdego kładź farsz. Zlepiaj jak tradycyjne pierogi. Brzegi możesz docisnąć ząbkami widelca.

Krok 3

Pierogi smaż na złoto z obu stron. Podawaj na ciepło lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej