
Składniki
3 sztuki
1 szklanka
200 gramów
150 gramów
1 szczypta
1 sztuka
0.75 szklanki
150 gramów
400 gramów
200 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, pieczarki i kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Wymieszaj z ugotowanymi i przeciśniętymi przez praskę ziemniakami oraz startym na tarce o dużych oczkach serem. Dopraw przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr oraz świeżo mielonym pieprzem.
Krok 2
Z mąki kukurydzianej i pszennej oraz ciepłej wody zrób ciasto i cienko je rozwałkuj. Wykrawaj okręgi (średnica ok. 15 cm) i na środku każdego kładź farsz. Zlepiaj jak tradycyjne pierogi. Brzegi możesz docisnąć ząbkami widelca.
Krok 3
Pierogi smaż na złoto z obu stron. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej