Smażone pierożki a la Quesadillas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone pierożki a la Quesadillas

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szklanka

200 gramów

150 gramów

1 szczypta

1 sztuka

0.75 szklanki

150 gramów

400 gramów

200 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, pieczarki i kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Wymieszaj z ugotowanymi i przeciśniętymi przez praskę ziemniakami oraz startym na tarce o dużych oczkach serem. Dopraw przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr oraz świeżo mielonym pieprzem.

Krok 2

Z mąki kukurydzianej i pszennej oraz ciepłej wody zrób ciasto i cienko je rozwałkuj. Wykrawaj okręgi (średnica ok. 15 cm) i na środku każdego kładź farsz. Zlepiaj jak tradycyjne pierogi. Brzegi możesz docisnąć ząbkami widelca.

Krok 3

Pierogi smaż na złoto z obu stron. Podawaj na ciepło lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej