Cały kurczak z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cały kurczak z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

1 opakowanie

5 łyżek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, opłucz a następnie przetnij nożycami wzdłuż mostku i rozłóż na pół. Wyluzuj ze wszystkich możliwych kości.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z colą i ketchupem.

Krok 3

Kurczaka włóż do woreczka w rozłożonej na płasko postaci i wlej przygotowana marynatę.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką, nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 60 minut. Po upieczeniu wyjmij ostrożnie z woreczka.

Krok 5

Tak upieczonego kurczaka opiecz na grillu smarując go wcześniej oliwą. Podawaj z chrupiącą sałata lub warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej