Cały kurczak z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cały kurczak z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

1 opakowanie

5 łyżek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, opłucz a następnie przetnij nożycami wzdłuż mostku i rozłóż na pół. Wyluzuj ze wszystkich możliwych kości.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z colą i ketchupem.

Krok 3

Kurczaka włóż do woreczka w rozłożonej na płasko postaci i wlej przygotowana marynatę.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką, nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 60 minut. Po upieczeniu wyjmij ostrożnie z woreczka.

Krok 5

Tak upieczonego kurczaka opiecz na grillu smarując go wcześniej oliwą. Podawaj z chrupiącą sałata lub warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej