
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
1 opakowanie
5 łyżek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oczyść, opłucz a następnie przetnij nożycami wzdłuż mostku i rozłóż na pół. Wyluzuj ze wszystkich możliwych kości.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z colą i ketchupem.
Krok 3
Kurczaka włóż do woreczka w rozłożonej na płasko postaci i wlej przygotowana marynatę.
Krok 4
Woreczek zepnij spinką, nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 60 minut. Po upieczeniu wyjmij ostrożnie z woreczka.
Krok 5
Tak upieczonego kurczaka opiecz na grillu smarując go wcześniej oliwą. Podawaj z chrupiącą sałata lub warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej