Cały kurczak z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cały kurczak z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

1 opakowanie

5 łyżek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, opłucz a następnie przetnij nożycami wzdłuż mostku i rozłóż na pół. Wyluzuj ze wszystkich możliwych kości.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z colą i ketchupem.

Krok 3

Kurczaka włóż do woreczka w rozłożonej na płasko postaci i wlej przygotowana marynatę.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką, nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 60 minut. Po upieczeniu wyjmij ostrożnie z woreczka.

Krok 5

Tak upieczonego kurczaka opiecz na grillu smarując go wcześniej oliwą. Podawaj z chrupiącą sałata lub warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cały kurczak z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej