Grecka sałatka z bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecka sałatka z bakłażanem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

6 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 sztuka

6 sztuk

4 sztuki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i posiekanymi ziołami.

Krok 3

Ogórka i paprykę pokroić w kostkę, pomidory w ósemki, cebulę w plastry.

Krok 4

Sos jogurtowy wymieszać z bakłażanem i cebulą.

Krok 5

Miskę wyłożyć liśćmi sałaty, wsypać połowę ogórków, pomidorów i papryki.

Krok 6

Polać sosem jogurtowym, dodać pozostałe warzywa i połówki oliwek.

Krok 1

Bakłażana pokroić w kostkę i gotować 10 minut na parze, ostudzić. zioła posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej