Grecka sałatka z bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecka sałatka z bakłażanem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

6 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 sztuka

6 sztuk

4 sztuki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i posiekanymi ziołami.

Krok 3

Ogórka i paprykę pokroić w kostkę, pomidory w ósemki, cebulę w plastry.

Krok 4

Sos jogurtowy wymieszać z bakłażanem i cebulą.

Krok 5

Miskę wyłożyć liśćmi sałaty, wsypać połowę ogórków, pomidorów i papryki.

Krok 6

Polać sosem jogurtowym, dodać pozostałe warzywa i połówki oliwek.

Krok 1

Bakłażana pokroić w kostkę i gotować 10 minut na parze, ostudzić. zioła posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej