
Składniki
2 szczypty
6 łyżek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
1 sztuka
6 sztuk
4 sztuki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i posiekanymi ziołami.
Krok 3
Ogórka i paprykę pokroić w kostkę, pomidory w ósemki, cebulę w plastry.
Krok 4
Sos jogurtowy wymieszać z bakłażanem i cebulą.
Krok 5
Miskę wyłożyć liśćmi sałaty, wsypać połowę ogórków, pomidorów i papryki.
Krok 6
Polać sosem jogurtowym, dodać pozostałe warzywa i połówki oliwek.
Krok 1
Bakłażana pokroić w kostkę i gotować 10 minut na parze, ostudzić. zioła posiekaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej