Grecka sałatka z bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecka sałatka z bakłażanem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

6 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 sztuka

6 sztuk

4 sztuki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i posiekanymi ziołami.

Krok 3

Ogórka i paprykę pokroić w kostkę, pomidory w ósemki, cebulę w plastry.

Krok 4

Sos jogurtowy wymieszać z bakłażanem i cebulą.

Krok 5

Miskę wyłożyć liśćmi sałaty, wsypać połowę ogórków, pomidorów i papryki.

Krok 6

Polać sosem jogurtowym, dodać pozostałe warzywa i połówki oliwek.

Krok 1

Bakłażana pokroić w kostkę i gotować 10 minut na parze, ostudzić. zioła posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka sałatka z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej