
Składniki
2 szczypty
6 łyżek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
1 sztuka
6 sztuk
4 sztuki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i posiekanymi ziołami.
Krok 3
Ogórka i paprykę pokroić w kostkę, pomidory w ósemki, cebulę w plastry.
Krok 4
Sos jogurtowy wymieszać z bakłażanem i cebulą.
Krok 5
Miskę wyłożyć liśćmi sałaty, wsypać połowę ogórków, pomidorów i papryki.
Krok 6
Polać sosem jogurtowym, dodać pozostałe warzywa i połówki oliwek.
Krok 1
Bakłażana pokroić w kostkę i gotować 10 minut na parze, ostudzić. zioła posiekaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej