Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obrać, pokroić w kostkę, posypać solą, mielonym chilli i kolendrą oraz rozkruszoną mini kostką czosnkową. Wymieszać, przełożyć do brytfanki. Piec 20 min w 180st.

Krok 2

Fetę pokroić w kostkę.

Krok 3

Sos wymieszać z wodą i oliwą.

Krok 4

Na ozdobnym talerzu ułożyć upieczoną i ostudzoną dynię razem z kostkę fety. Skropić sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej