Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obrać, pokroić w kostkę, posypać solą, mielonym chilli i kolendrą oraz rozkruszoną mini kostką czosnkową. Wymieszać, przełożyć do brytfanki. Piec 20 min w 180st.

Krok 2

Fetę pokroić w kostkę.

Krok 3

Sos wymieszać z wodą i oliwą.

Krok 4

Na ozdobnym talerzu ułożyć upieczoną i ostudzoną dynię razem z kostkę fety. Skropić sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mix sałat na imprezę
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej