Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro
łatwe
40 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
0.5 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obrać, pokroić w kostkę, posypać solą, mielonym chilli i kolendrą oraz rozkruszoną mini kostką czosnkową. Wymieszać, przełożyć do brytfanki. Piec 20 min w 180st.
Krok 2
Fetę pokroić w kostkę.
Krok 3
Sos wymieszać z wodą i oliwą.
Krok 4
Na ozdobnym talerzu ułożyć upieczoną i ostudzoną dynię razem z kostkę fety. Skropić sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej