Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obrać, pokroić w kostkę, posypać solą, mielonym chilli i kolendrą oraz rozkruszoną mini kostką czosnkową. Wymieszać, przełożyć do brytfanki. Piec 20 min w 180st.

Krok 2

Fetę pokroić w kostkę.

Krok 3

Sos wymieszać z wodą i oliwą.

Krok 4

Na ozdobnym talerzu ułożyć upieczoną i ostudzoną dynię razem z kostkę fety. Skropić sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczonej dyni i fety na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej