Modra kapusta przepis – Zobacz na przepisy.pl

Modra kapusta

Autor: Magdalena Kłobukowska

ratingratingratingratingrating

4

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy,zalewamy wodą i gotujemy .

Krok 2

Boczek kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na patelni

Krok 3

Gdy kapusta już będzie prawie miękka,odcedzamy ją.Dodajemy ocet,pokrojoną drobno cebulę,boczek,smalec i przyprawy i dusimy/smażymy na małym ogniu aż kapusta będzie zupełnie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej