Modra kapusta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Modra kapusta

Autor: Magdalena Kłobukowska

ratingratingratingratingrating

5

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy,zalewamy wodą i gotujemy .

Krok 2

Boczek kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na patelni

Krok 3

Gdy kapusta już będzie prawie miękka,odcedzamy ją.Dodajemy ocet,pokrojoną drobno cebulę,boczek,smalec i przyprawy i dusimy/smażymy na małym ogniu aż kapusta będzie zupełnie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej