Modra kapusta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Modra kapusta

Autor: Magdalena Kłobukowska

ratingratingratingratingrating

5

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy,zalewamy wodą i gotujemy .

Krok 2

Boczek kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na patelni

Krok 3

Gdy kapusta już będzie prawie miękka,odcedzamy ją.Dodajemy ocet,pokrojoną drobno cebulę,boczek,smalec i przyprawy i dusimy/smażymy na małym ogniu aż kapusta będzie zupełnie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Modra kapusta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej