
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę szatkujemy,zalewamy wodą i gotujemy .
Krok 2
Boczek kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na patelni
Krok 3
Gdy kapusta już będzie prawie miękka,odcedzamy ją.Dodajemy ocet,pokrojoną drobno cebulę,boczek,smalec i przyprawy i dusimy/smażymy na małym ogniu aż kapusta będzie zupełnie miękka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej