
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
4 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlewamy około 1,5 litra wody. Doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczamy w niej bulionetki.
Krok 2
Do gotującej się wody dodajemy oczyszczone nogi, obraną marchewkę i pietruszkę. Gotujemy do miękkości.
Krok 3
Mięso obieramy i mielimy na grubych oczkach razem z pietruszką i marchewką. Do masy mięsnej dodajemy żółtko, koper, skruszoną kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Następnie dodajemy bułkę tartą. Jeśli 3-4 łyżki nie wystarczą to należy dodać jej tyle, aby z mięsa dało się formować kotleciki.
Krok 4
Kotleciki obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rumiano.
Krok 5
Na dużym talerzu układamy rukolę, delikatnie skrapiamy ją dobrej jakości oliwą. Na rukoli układamy kotleciki i pokrojone pomidorki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej