Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

4 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy około 1,5 litra wody. Doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczamy w niej bulionetki.

Krok 2

Do gotującej się wody dodajemy oczyszczone nogi, obraną marchewkę i pietruszkę. Gotujemy do miękkości.

Krok 3

Mięso obieramy i mielimy na grubych oczkach razem z pietruszką i marchewką. Do masy mięsnej dodajemy żółtko, koper, skruszoną kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Następnie dodajemy bułkę tartą. Jeśli 3-4 łyżki nie wystarczą to należy dodać jej tyle, aby z mięsa dało się formować kotleciki.

Krok 4

Kotleciki obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rumiano.

Krok 5

Na dużym talerzu układamy rukolę, delikatnie skrapiamy ją dobrej jakości oliwą. Na rukoli układamy kotleciki i pokrojone pomidorki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej