Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

4 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy około 1,5 litra wody. Doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczamy w niej bulionetki.

Krok 2

Do gotującej się wody dodajemy oczyszczone nogi, obraną marchewkę i pietruszkę. Gotujemy do miękkości.

Krok 3

Mięso obieramy i mielimy na grubych oczkach razem z pietruszką i marchewką. Do masy mięsnej dodajemy żółtko, koper, skruszoną kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Następnie dodajemy bułkę tartą. Jeśli 3-4 łyżki nie wystarczą to należy dodać jej tyle, aby z mięsa dało się formować kotleciki.

Krok 4

Kotleciki obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rumiano.

Krok 5

Na dużym talerzu układamy rukolę, delikatnie skrapiamy ją dobrej jakości oliwą. Na rukoli układamy kotleciki i pokrojone pomidorki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej