Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

4 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy około 1,5 litra wody. Doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczamy w niej bulionetki.

Krok 2

Do gotującej się wody dodajemy oczyszczone nogi, obraną marchewkę i pietruszkę. Gotujemy do miękkości.

Krok 3

Mięso obieramy i mielimy na grubych oczkach razem z pietruszką i marchewką. Do masy mięsnej dodajemy żółtko, koper, skruszoną kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Następnie dodajemy bułkę tartą. Jeśli 3-4 łyżki nie wystarczą to należy dodać jej tyle, aby z mięsa dało się formować kotleciki.

Krok 4

Kotleciki obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rumiano.

Krok 5

Na dużym talerzu układamy rukolę, delikatnie skrapiamy ją dobrej jakości oliwą. Na rukoli układamy kotleciki i pokrojone pomidorki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej