
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
4 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlewamy około 1,5 litra wody. Doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczamy w niej bulionetki.
Krok 2
Do gotującej się wody dodajemy oczyszczone nogi, obraną marchewkę i pietruszkę. Gotujemy do miękkości.
Krok 3
Mięso obieramy i mielimy na grubych oczkach razem z pietruszką i marchewką. Do masy mięsnej dodajemy żółtko, koper, skruszoną kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Następnie dodajemy bułkę tartą. Jeśli 3-4 łyżki nie wystarczą to należy dodać jej tyle, aby z mięsa dało się formować kotleciki.
Krok 4
Kotleciki obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rumiano.
Krok 5
Na dużym talerzu układamy rukolę, delikatnie skrapiamy ją dobrej jakości oliwą. Na rukoli układamy kotleciki i pokrojone pomidorki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej