
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
4 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlewamy około 1,5 litra wody. Doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczamy w niej bulionetki.
Krok 2
Do gotującej się wody dodajemy oczyszczone nogi, obraną marchewkę i pietruszkę. Gotujemy do miękkości.
Krok 3
Mięso obieramy i mielimy na grubych oczkach razem z pietruszką i marchewką. Do masy mięsnej dodajemy żółtko, koper, skruszoną kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Następnie dodajemy bułkę tartą. Jeśli 3-4 łyżki nie wystarczą to należy dodać jej tyle, aby z mięsa dało się formować kotleciki.
Krok 4
Kotleciki obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rumiano.
Krok 5
Na dużym talerzu układamy rukolę, delikatnie skrapiamy ją dobrej jakości oliwą. Na rukoli układamy kotleciki i pokrojone pomidorki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej