Schab pieczony z brzoskwinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab pieczony z brzoskwinią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy kawałek schabu lekko rozbij młotkiem do mięsa, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Brzoskwinie pokrój w małe kawałki, wymieszaj z musztardą i olejem w misce. Do marynaty włóż mięso, wymieszaj wszystko i odstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Po tym czasie w naczyniu żaroodpornym ułóż plastry mięsa, wykładając na nie brzoskwinie z marynaty. Piecz ok 20 min w 200st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej