Schab pieczony z brzoskwinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab pieczony z brzoskwinią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 łyżeczki

2 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy kawałek schabu lekko rozbij młotkiem do mięsa, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Brzoskwinie pokrój w małe kawałki, wymieszaj z musztardą i olejem w misce. Do marynaty włóż mięso, wymieszaj wszystko i odstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Po tym czasie w naczyniu żaroodpornym ułóż plastry mięsa, wykładając na nie brzoskwinie z marynaty. Piecz ok 20 min w 200st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej