Schab pieczony z brzoskwinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab pieczony z brzoskwinią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 łyżeczki

2 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy kawałek schabu lekko rozbij młotkiem do mięsa, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Brzoskwinie pokrój w małe kawałki, wymieszaj z musztardą i olejem w misce. Do marynaty włóż mięso, wymieszaj wszystko i odstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Po tym czasie w naczyniu żaroodpornym ułóż plastry mięsa, wykładając na nie brzoskwinie z marynaty. Piecz ok 20 min w 200st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Delikatny schab
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej