
Składniki
1 łyżka
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
2 łyżeczki
2 sztuki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdy kawałek schabu lekko rozbij młotkiem do mięsa, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Brzoskwinie pokrój w małe kawałki, wymieszaj z musztardą i olejem w misce. Do marynaty włóż mięso, wymieszaj wszystko i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Krok 3
Po tym czasie w naczyniu żaroodpornym ułóż plastry mięsa, wykładając na nie brzoskwinie z marynaty. Piecz ok 20 min w 200st.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































