
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę odcedź z zalewy. Cebule i czosnek posiekaj, papryki i ziemniaki pokrój w drobną kostkę, pieczarki pokrój w plastry.
Krok 2
Olej rozgrzej, zaszklij cebulę i dodaj czosnek. Dodaj po kilku minutach pieczarki i paprykę, podsmaż na dużym ogniu. Ciągle mieszaj.
Krok 3
Dodaj ziemniaki. dopraw ziołami prowansalskimi i papryką. duś ok 15 min.
Krok 4
zalej Sosem w słoiku Spaghetti Bolognese Knorr.
Krok 5
dodaj opłukaną czerwoną fasolę, zagotuj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej