Meksykański gulasz z ryżem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz meksykański z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet umyj i pokrój w kostkę, a następnie podsmaż w przyprawie do gyrosa Knorr i soli.

Krok 2

Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do smażonego kurczaka.

Krok 3

Przełóż do garnka i dodaj resztę składników. Podlej bulionem Knorr, przypraw i gotuj. Podawaj z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej