
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet umyj i pokrój w kostkę, a następnie podsmaż w przyprawie do gyrosa Knorr i soli.
Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do smażonego kurczaka.
Krok 3
Przełóż do garnka i dodaj resztę składników. Podlej bulionem Knorr, przypraw i gotuj. Podawaj z ugotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej