Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet umyj i pokrój w kostkę, a następnie podsmaż w przyprawie do gyrosa Knorr i soli.
Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do smażonego kurczaka.
Krok 3
Przełóż do garnka i dodaj resztę składników. Podlej bulionem Knorr, przypraw i gotuj. Podawaj z ugotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej