
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet umyj i pokrój w kostkę, a następnie podsmaż w przyprawie do gyrosa Knorr i soli.
Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do smażonego kurczaka.
Krok 3
Przełóż do garnka i dodaj resztę składników. Podlej bulionem Knorr, przypraw i gotuj. Podawaj z ugotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej