Meksykański gulasz z ryżem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz meksykański z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet umyj i pokrój w kostkę, a następnie podsmaż w przyprawie do gyrosa Knorr i soli.

Krok 2

Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do smażonego kurczaka.

Krok 3

Przełóż do garnka i dodaj resztę składników. Podlej bulionem Knorr, przypraw i gotuj. Podawaj z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz meksykański z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej