Risotto hiszpańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto hiszpańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

500 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na patelni.

Krok 3

Dodaj pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, dopraw solą i pieprzem i smaż przez chwilę.

Krok 4

Wlej sos pomidorowy, dopraw oregano

Krok 5

Dodaj fasolę i smaż przez 5 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kebabki z ogórkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej