Risotto hiszpańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

500 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na patelni.

Krok 3

Dodaj pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, dopraw solą i pieprzem i smaż przez chwilę.

Krok 4

Wlej sos pomidorowy, dopraw oregano

Krok 5

Dodaj fasolę i smaż przez 5 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej