
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
500 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na patelni.
Krok 3
Dodaj pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, dopraw solą i pieprzem i smaż przez chwilę.
Krok 4
Wlej sos pomidorowy, dopraw oregano
Krok 5
Dodaj fasolę i smaż przez 5 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej