
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
500 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na patelni.
Krok 3
Dodaj pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, dopraw solą i pieprzem i smaż przez chwilę.
Krok 4
Wlej sos pomidorowy, dopraw oregano
Krok 5
Dodaj fasolę i smaż przez 5 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej