Risotto hiszpańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto hiszpańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

500 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na patelni.

Krok 3

Dodaj pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, dopraw solą i pieprzem i smaż przez chwilę.

Krok 4

Wlej sos pomidorowy, dopraw oregano

Krok 5

Dodaj fasolę i smaż przez 5 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki z tymiankiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej