Zapiekany koper włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany koper włoski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1.5 szklanki

2 sztuki

3 sztuki

5 sztuk

4 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron. W osolonej wodzie obgotuj bulwy kopru i różyczki brokułów. Zahartuj zimną wodą.

Zapiekany koper włoski - Krok 1

Krok 2

Obierz pomidory ze skórki i pokrój w ćwiartki.

Zapiekany koper włoski - Krok 2

Krok 3

Rozmieszaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr w 1 i 1/2 szklanki wody, następnie zagotuj.

Zapiekany koper włoski - Krok 3

Krok 4

Ułóż w naczyniu do zapiekania warstwy warzyw i ugotowanego makaronu.

Zapiekany koper włoski - Krok 4

Krok 5

Zalej przyprawą Fix Knorr, posyp tymiankiem i serem. Piecz około 30 minut w 185 stopniach.

Zapiekany koper włoski - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekany koper włoskiZapiekany koper włoski

Ugotuj makaron. W osolonej wodzie obgotuj bulwy kopru i różyczki brokułów. Zahartuj zimną wodą.