Zapiekany koper włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany koper włoski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1.5 szklanki

2 sztuki

3 sztuki

5 sztuk

4 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron. W osolonej wodzie obgotuj bulwy kopru i różyczki brokułów. Zahartuj zimną wodą.

Zapiekany koper włoski - Krok 1

Krok 2

Obierz pomidory ze skórki i pokrój w ćwiartki.

Zapiekany koper włoski - Krok 2

Krok 3

Rozmieszaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr w 1 i 1/2 szklanki wody, następnie zagotuj.

Zapiekany koper włoski - Krok 3

Krok 4

Ułóż w naczyniu do zapiekania warstwy warzyw i ugotowanego makaronu.

Zapiekany koper włoski - Krok 4

Krok 5

Zalej przyprawą Fix Knorr, posyp tymiankiem i serem. Piecz około 30 minut w 185 stopniach.

Zapiekany koper włoski - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekany koper włoskiZapiekany koper włoski

Ugotuj makaron. W osolonej wodzie obgotuj bulwy kopru i różyczki brokułów. Zahartuj zimną wodą.