
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
6 łyżek
500 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, pory pokrój w krążki, borowiki umyj, pokrój w paski i przesmaż razem na oliwie. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 3
Grzyby rozłóż na cieście. Wstaw pizzę do piekarnika na 20 minut.
Krok 4
W międzyczasie sparz pomidory i pokrój w plasterki.
Krok 5
Wyjmij pizzę, rozłóż na niej składniki. Przypraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej