
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
6 łyżek
500 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, pory pokrój w krążki, borowiki umyj, pokrój w paski i przesmaż razem na oliwie. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 3
Grzyby rozłóż na cieście. Wstaw pizzę do piekarnika na 20 minut.
Krok 4
W międzyczasie sparz pomidory i pokrój w plasterki.
Krok 5
Wyjmij pizzę, rozłóż na niej składniki. Przypraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej