Pizza z grzybami i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z grzybami i parmezanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

6 łyżek

500 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, pory pokrój w krążki, borowiki umyj, pokrój w paski i przesmaż razem na oliwie. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Krok 3

Grzyby rozłóż na cieście. Wstaw pizzę do piekarnika na 20 minut.

Krok 4

W międzyczasie sparz pomidory i pokrój w plasterki.

Krok 5

Wyjmij pizzę, rozłóż na niej składniki. Przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej