Pizza z grzybami i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z grzybami i parmezanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

6 łyżek

500 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, pory pokrój w krążki, borowiki umyj, pokrój w paski i przesmaż razem na oliwie. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Krok 3

Grzyby rozłóż na cieście. Wstaw pizzę do piekarnika na 20 minut.

Krok 4

W międzyczasie sparz pomidory i pokrój w plasterki.

Krok 5

Wyjmij pizzę, rozłóż na niej składniki. Przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej