
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
6 łyżek
500 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, pory pokrój w krążki, borowiki umyj, pokrój w paski i przesmaż razem na oliwie. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 3
Grzyby rozłóż na cieście. Wstaw pizzę do piekarnika na 20 minut.
Krok 4
W międzyczasie sparz pomidory i pokrój w plasterki.
Krok 5
Wyjmij pizzę, rozłóż na niej składniki. Przypraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej