Pizza z grzybami i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z grzybami i parmezanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

6 łyżek

500 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, pory pokrój w krążki, borowiki umyj, pokrój w paski i przesmaż razem na oliwie. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Krok 3

Grzyby rozłóż na cieście. Wstaw pizzę do piekarnika na 20 minut.

Krok 4

W międzyczasie sparz pomidory i pokrój w plasterki.

Krok 5

Wyjmij pizzę, rozłóż na niej składniki. Przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej