Pizza z grzybami i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z grzybami i parmezanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

6 łyżek

500 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, pory pokrój w krążki, borowiki umyj, pokrój w paski i przesmaż razem na oliwie. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Krok 3

Grzyby rozłóż na cieście. Wstaw pizzę do piekarnika na 20 minut.

Krok 4

W międzyczasie sparz pomidory i pokrój w plasterki.

Krok 5

Wyjmij pizzę, rozłóż na niej składniki. Przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z grzybami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej