Pizza-przekąski po polsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza-przekąski po polsku

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować i dusić na oliwie (w razie potrzeby podlać wodą). Dodać pieczarki starte na tarce o dużych oczkach i cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz kiełbasę, również pokrojoną w kostkę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić do momentu kiedy kapusta będzie miękka. Ostudzić.

Krok 2

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 3

Piec około 15 minut w 200 stopniach. Podawać z filiżanką barszczu Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej