Pizza-przekąski po polsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza-przekąski po polsku

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować i dusić na oliwie (w razie potrzeby podlać wodą). Dodać pieczarki starte na tarce o dużych oczkach i cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz kiełbasę, również pokrojoną w kostkę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić do momentu kiedy kapusta będzie miękka. Ostudzić.

Krok 2

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 3

Piec około 15 minut w 200 stopniach. Podawać z filiżanką barszczu Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej