Pizza-przekąski po polsku

Autor: Ania Ania

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować i dusić na oliwie (w razie potrzeby podlać wodą). Dodać pieczarki starte na tarce o dużych oczkach i cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz kiełbasę, również pokrojoną w kostkę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić do momentu kiedy kapusta będzie miękka. Ostudzić.

Krok 2

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 3

Piec około 15 minut w 200 stopniach. Podawać z filiżanką barszczu Knorr.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza-przekąski po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Gorący Kubek Knorr Barszcz czerwony

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Gorący Kubek Knorr Barszcz czerwony

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej