Pizza di Diabolo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

436 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

130 osób wydrukowało

Pobierz pdf

263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

5 plastrów

5 plastrów

1 łyżka

1 sztuka

50 gramów

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

ciasto do pizzy:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

sos:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 2

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek dodaj mini kostkę czosnek Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 3

Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości.

Krok 4

Placek umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka.

Krok 5

Wierzch pizzy posyp tartym serem, ułóż na nim plastry cebuli, pieczarek, szynkę, posiekaną jalapeno oraz kiełbasę pepperoni. Skrop sosem tabasco.

Krok 6

Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 15 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Alex TAILS

    Alex TAILS , 10.01.2018

    Wygląda smakowicie i smakuje polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza di Diabolo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza di Diabolo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza di Diabolo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza di Diabolo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza di Diabolo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza di Diabolo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza di Diabolo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej