Pizza di Diabolo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

425 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

130 osób wydrukowało

Pobierz pdf

263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

5 plastrów

5 plastrów

1 łyżka

50 gramów

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

ciasto do pizzy:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

sos:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 2

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek dodaj mini kostkę czosnek Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 3

Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości.

Krok 4

Placek umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka.

Krok 5

Wierzch pizzy posyp tartym serem, ułóż na nim plastry cebuli, pieczarek, szynkę, posiekaną jalapeno oraz kiełbasę pepperoni. Skrop sosem tabasco.

Krok 6

Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 15 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Alex TAILS

    Alex TAILS

    Wygląda smakowicie i smakuje polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza di Diabolo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza di Diabolo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza di Diabolo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza di Diabolo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza di Diabolo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza di Diabolo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza di Diabolo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej