Pizza - przepis na puszyste ciasto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza - przepis na puszyste ciasto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.6 szklanki

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wsyp do dużej miski, a następnie dodaj sól i rozdrobnione drożdże.

Krok 2

Zrób wgłębienie, dolej oliwy z oliwek, przyprawy i trochę rozcieńczonego z wodą mleka.

Krok 3

Wyrób ciasto dodając stopniowo mleko zmieszane z wodą.

Krok 4

Ciasto zagniataj przez około 10 minut. Odstaw na około godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 5

Rozwałkuj na placki grubości 5-6 mm i nakłuj je widelcem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej