Pizza - przepis na puszyste ciasto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza - przepis na puszyste ciasto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.6 szklanki

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wsyp do dużej miski, a następnie dodaj sól i rozdrobnione drożdże.

Krok 2

Zrób wgłębienie, dolej oliwy z oliwek, przyprawy i trochę rozcieńczonego z wodą mleka.

Krok 3

Wyrób ciasto dodając stopniowo mleko zmieszane z wodą.

Krok 4

Ciasto zagniataj przez około 10 minut. Odstaw na około godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 5

Rozwałkuj na placki grubości 5-6 mm i nakłuj je widelcem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej