Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
0.6 szklanki
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wsyp do dużej miski, a następnie dodaj sól i rozdrobnione drożdże.
Krok 2
Zrób wgłębienie, dolej oliwy z oliwek, przyprawy i trochę rozcieńczonego z wodą mleka.
Krok 3
Wyrób ciasto dodając stopniowo mleko zmieszane z wodą.
Krok 4
Ciasto zagniataj przez około 10 minut. Odstaw na około godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Krok 5
Rozwałkuj na placki grubości 5-6 mm i nakłuj je widelcem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej