Pizza kebabowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza kebabowa

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 sztuka

5 plastrów

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

ciasto do pizzy:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

sos:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Pizza kebabowa - Krok 1

Krok 2

Przygotuj farsz do pizzy: pokrój mięso kurczaka w paski, włóż do miski, dodaj3 łyżki oleju i dokładnie całość wymieszaj. Następnie mięso z kurczaka usmaż na patelni grillowej dodaj przyprawę Knorr kebabe, smaż 3 min.

Pizza kebabowa - Krok 2

Krok 3

Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku.

Pizza kebabowa - Krok 3

Krok 4

Gdy ciasto wyrośnie, wyłóż je z miski na blachę i za pomocą wałka uformuj okrągły krążek do pizzy ok. 28 cm, podwyższ lekko brzegi ciasta aby sos nie wypłynął. posmaruj ciasto sosem pomidorowym, posyp posiekaną kapustą pekińską, na wierzch ułóż usmażonego kurczaka o smaku kebabu i obłóż plastrami sera salami. Pizzę wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni z termoobiegiem i piecz ok. 15 minut.

Pizza kebabowa - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sos czosnkowy do posmarowania pizzy: wymieszaj w miseczce opakowanie sosu dołączonego do Knorr fixu kebab z sosem czosnkowym, dodaj 3 łyżki majonezu i 3 łyżki jogurtu naturalnego, wszystko wymieszaj za pomocą łyżki . Gdy pizza jest gotowa, pokrójją w ćwiartki , wyłóż na talerzu i posmaruj sosem czosnkowym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza kebabowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej