
Składniki
40 dekagramów
1 sztuka
5 plastrów
4 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
ciasto do pizzy:
1 kilogram
500 mililitrów
25 gramów
20 gramów
50 mililitrów
8 gramów
sos:
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 2
Przygotuj farsz do pizzy: pokrój mięso kurczaka w paski, włóż do miski, dodaj3 łyżki oleju i dokładnie całość wymieszaj. Następnie mięso z kurczaka usmaż na patelni grillowej dodaj przyprawę Knorr kebabe, smaż 3 min.

Krok 3
Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 4
Gdy ciasto wyrośnie, wyłóż je z miski na blachę i za pomocą wałka uformuj okrągły krążek do pizzy ok. 28 cm, podwyższ lekko brzegi ciasta aby sos nie wypłynął. posmaruj ciasto sosem pomidorowym, posyp posiekaną kapustą pekińską, na wierzch ułóż usmażonego kurczaka o smaku kebabu i obłóż plastrami sera salami. Pizzę wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni z termoobiegiem i piecz ok. 15 minut.

Krok 5
Przygotuj sos czosnkowy do posmarowania pizzy: wymieszaj w miseczce opakowanie sosu dołączonego do Knorr fixu kebab z sosem czosnkowym, dodaj 3 łyżki majonezu i 3 łyżki jogurtu naturalnego, wszystko wymieszaj za pomocą łyżki . Gdy pizza jest gotowa, pokrójją w ćwiartki , wyłóż na talerzu i posmaruj sosem czosnkowym
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































