
Składniki
40 dekagramów
1 sztuka
5 plastrów
4 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
ciasto do pizzy:
1 kilogram
500 mililitrów
25 gramów
20 gramów
50 mililitrów
8 gramów
sos:
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 2
Przygotuj farsz do pizzy: pokrój mięso kurczaka w paski, włóż do miski, dodaj3 łyżki oleju i dokładnie całość wymieszaj. Następnie mięso z kurczaka usmaż na patelni grillowej dodaj przyprawę Knorr kebabe, smaż 3 min.

Krok 3
Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 4
Gdy ciasto wyrośnie, wyłóż je z miski na blachę i za pomocą wałka uformuj okrągły krążek do pizzy ok. 28 cm, podwyższ lekko brzegi ciasta aby sos nie wypłynął. posmaruj ciasto sosem pomidorowym, posyp posiekaną kapustą pekińską, na wierzch ułóż usmażonego kurczaka o smaku kebabu i obłóż plastrami sera salami. Pizzę wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni z termoobiegiem i piecz ok. 15 minut.

Krok 5
Przygotuj sos czosnkowy do posmarowania pizzy: wymieszaj w miseczce opakowanie sosu dołączonego do Knorr fixu kebab z sosem czosnkowym, dodaj 3 łyżki majonezu i 3 łyżki jogurtu naturalnego, wszystko wymieszaj za pomocą łyżki . Gdy pizza jest gotowa, pokrójją w ćwiartki , wyłóż na talerzu i posmaruj sosem czosnkowym
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej