
Składniki
40 dekagramów
1 sztuka
5 plastrów
4 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
ciasto do pizzy:
1 kilogram
500 mililitrów
25 gramów
20 gramów
50 mililitrów
8 gramów
sos:
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 2
Przygotuj farsz do pizzy: pokrój mięso kurczaka w paski, włóż do miski, dodaj3 łyżki oleju i dokładnie całość wymieszaj. Następnie mięso z kurczaka usmaż na patelni grillowej dodaj przyprawę Knorr kebabe, smaż 3 min.

Krok 3
Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 4
Gdy ciasto wyrośnie, wyłóż je z miski na blachę i za pomocą wałka uformuj okrągły krążek do pizzy ok. 28 cm, podwyższ lekko brzegi ciasta aby sos nie wypłynął. posmaruj ciasto sosem pomidorowym, posyp posiekaną kapustą pekińską, na wierzch ułóż usmażonego kurczaka o smaku kebabu i obłóż plastrami sera salami. Pizzę wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni z termoobiegiem i piecz ok. 15 minut.

Krok 5
Przygotuj sos czosnkowy do posmarowania pizzy: wymieszaj w miseczce opakowanie sosu dołączonego do Knorr fixu kebab z sosem czosnkowym, dodaj 3 łyżki majonezu i 3 łyżki jogurtu naturalnego, wszystko wymieszaj za pomocą łyżki . Gdy pizza jest gotowa, pokrójją w ćwiartki , wyłóż na talerzu i posmaruj sosem czosnkowym
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej