Pizza alla marinara

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

5 sztuk

8 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Następnie rozłóż je na cieście i posyp świeżym oregano.

Krok 2

Dodaj umyte kapary, fileciki anchois i kilka czarnych oliwek.

Krok 3

Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 4

Skrop oliwą z oliwek i piecz w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej