Pizza alla marinara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza alla marinara

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

5 sztuk

8 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Następnie rozłóż je na cieście i posyp świeżym oregano.

Krok 2

Dodaj umyte kapary, fileciki anchois i kilka czarnych oliwek.

Krok 3

Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 4

Skrop oliwą z oliwek i piecz w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej