
Składniki
1 szczypta
300 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
5 sztuk
8 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Następnie rozłóż je na cieście i posyp świeżym oregano.
Krok 2
Dodaj umyte kapary, fileciki anchois i kilka czarnych oliwek.
Krok 3
Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 4
Skrop oliwą z oliwek i piecz w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej