
Składniki
1 szczypta
300 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
5 sztuk
8 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Następnie rozłóż je na cieście i posyp świeżym oregano.
Krok 2
Dodaj umyte kapary, fileciki anchois i kilka czarnych oliwek.
Krok 3
Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 4
Skrop oliwą z oliwek i piecz w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej