Pizza alla marinara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza alla marinara

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

5 sztuk

8 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Następnie rozłóż je na cieście i posyp świeżym oregano.

Krok 2

Dodaj umyte kapary, fileciki anchois i kilka czarnych oliwek.

Krok 3

Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 4

Skrop oliwą z oliwek i piecz w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza alla marinara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej