Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO
i serem brie
łatwe
4310 osób zapisało
Składniki
400 gramów
2 łyżki
3 łyżki
3 sztuki
6 sztuk
6 sztuk
4 sztuki
1 plaster
5 łyżek
1 łyżka
4 sztuki
sałatka:
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyciśnij sok z pomarańczy. Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojoną w półplasterki cebulę. Gdy się zeszkli, dodaj łyżkę cukru, smaż aż cukier zacznie się karmelizować. Następnie dodaj sok z pomarańczy. Gotuj aż sok zupełnie odparuje. Cebulę przełóż do miski i odstaw na chwilę, aby wystygła.

Krok 2
W tym czasie brzoskwinie pokrój w kosteczkę, dodaj do cebuli. Całość dopraw do smaku cienko pokrojoną bazylią i miętą, następnie wymieszaj.

Krok 3
Piersi z kurczaka pokrój wzdłuż w cienkie plastry Płaty mięsa ułóż pomiędzy dwiema foliami spożywczymi delikatnie posmarowanymi oliwą. Mięso rozbij cienko, posmaruj Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr wymieszaną z ketchupem Hellmann's. Przyprawa nada odpowiedniego smaku potrawie, a ketchup karmelizując się na powierzchni mięsa sprawi, że w ten sposób przygotowany kurczak będzie soczysty i delikatnie pikantny.

Krok 4
Na środek mięsa ułóż plaster sera brie, na ser połóż łyżkę farszu z cebuli i brzoskwini. Brzegi mięsa zawiń do środka tak, aby nachodziły na siebie. Mięso z zewnątrz posmaruj przygotowaną marynatą.

Krok 5
Mięso grilluj na grillu z pokrywą. Ułóż je na namoczonej wcześniej deseczce z drzewa owocowego lub cedrowego, aby mięso dodatkowo się uwędziło. Gotowe roladki podawaj z przygotowaną sałatką z rukoli i pomidorków.


Dobra rada:
Możesz do środka farszu dodać ostrą paprykę, danie nabierze wtedy ognistego charakteru.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO
Są takie dni, kiedy chciałoby spróbować się czegoś zupełnie innego. Co powiesz na zawijaną pierś z kurczaka z brzoskwiniami? Jeśli w dzieciństwie chętnie wyjadałeś bakaliowe przysmaki z puszki, to jest to coś zdecydowanie dla Ciebie! A jeśli nie – może skusisz się, aby wypróbować?
Dla kogo?
Dla tych, którzy lubią rozkoszować się słodkimi smakami w wytrawnych daniach. Zarówno dla małych, jak i dużych – wielbiciele bakali łączcie się i wypróbujcie przepysznego kurczaka z brzoskwiniami! Przepis was zachwyci!
Na jaką okazję?
Potrawa, która sprawdzi się świetnie na specjalne okazje – niedzielny czy świąteczny obiad idealnie tutaj pasuje. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, abyś filet z kurczaka z brzoskwiniami przygotował wtedy, gdy po prostu najdzie Cię taka ochota!
Czy wiesz, że?
Kurczaka z brzoskwiniami zrobić możesz również w piekarniku, a z dodatkiem pieczonych ziemniaków posypanych świeżymi ziołami będzie komponować się naprawdę przyzwoicie!
Dla urozmaicenia.
Zamiast brzoskwiń równie dobrze możesz użyć ananasa – świeżego lub tego z puszki. Warto dodać również odrobinę żurawiny.