Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO

i serem brie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

115

557 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1941 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2839 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

6 sztuk

6 sztuk

4 sztuki

1 plaster

5 łyżek

1 łyżka

4 sztuki

sałatka:

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyciśnij sok z pomarańczy. Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojoną w półplasterki cebulę. Gdy się zeszkli, dodaj łyżkę cukru, smaż aż cukier zacznie się karmelizować. Następnie dodaj sok z pomarańczy. Gotuj aż sok zupełnie odparuje. Cebulę przełóż do miski i odstaw na chwilę, aby wystygła.

Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

W tym czasie brzoskwinie pokrój w kosteczkę, dodaj do cebuli. Całość dopraw do smaku cienko pokrojoną bazylią i miętą, następnie wymieszaj.

Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Piersi z kurczaka pokrój wzdłuż w cienkie plastry Płaty mięsa ułóż pomiędzy dwiema foliami spożywczymi delikatnie posmarowanymi oliwą. Mięso rozbij cienko, posmaruj Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr wymieszaną z ketchupem Hellmann's. Przyprawa nada odpowiedniego smaku potrawie, a ketchup karmelizując się na powierzchni mięsa sprawi, że w ten sposób przygotowany kurczak będzie soczysty i delikatnie pikantny.

Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na środek mięsa ułóż plaster sera brie, na ser połóż łyżkę farszu z cebuli i brzoskwini. Brzegi mięsa zawiń do środka tak, aby nachodziły na siebie. Mięso z zewnątrz posmaruj przygotowaną marynatą.

Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Mięso grilluj na grillu z pokrywą. Ułóż je na namoczonej wcześniej deseczce z drzewa owocowego lub cedrowego, aby mięso dodatkowo się uwędziło. Gotowe roladki podawaj z przygotowaną sałatką z rukoli i pomidorków.

Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz do środka farszu dodać ostrą paprykę, danie nabierze wtedy ognistego charakteru.

6

Opinie o przepisie

  • Tomasz Lapinski

    Tomasz Lapinski, 21.08.2016

    mniamuśne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Urbańska

    Barbara Urbańska, 06.08.2016

    Czy nie wkurza Was ten blady tekst w przepisach? Czemu to ma służyć?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Woźna

    Barbara Woźna, 19.06.2016

    Podoba mi się przepis , dodam go do listy obiadów okolicznościowych :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Madhlenne Holownia

    Madhlenne Holownia, 30.05.2016

    Damian moze to następnym razem?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzislawa Robben Ciecholewska

    Zdzislawa Robben Ciecholewska, 30.05.2016

    skopiowalam przepis i zrobie jutro na obiad z ryzem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Celina Jurkiewicz

    Celina Jurkiewicz, 30.05.2016

    Wyglada pysznie..:-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEOPierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO

Są takie dni, kiedy chciałoby spróbować się czegoś zupełnie innego. Co powiesz na zawijaną pierś z kurczaka z brzoskwiniami? Jeśli w dzieciństwie chętnie wyjadałeś bakaliowe przysmaki z puszki, to jest to coś zdecydowanie dla Ciebie! A jeśli nie – może skusisz się, aby wypróbować?

Dla kogo?

Dla tych, którzy lubią rozkoszować się słodkimi smakami w wytrawnych daniach. Zarówno dla małych, jak i dużych – wielbiciele bakali łączcie się i wypróbujcie przepysznego kurczaka z brzoskwiniami! Przepis was zachwyci!

Na jaką okazję?

Potrawa, która sprawdzi się świetnie na specjalne okazje – niedzielny czy świąteczny obiad idealnie tutaj pasuje. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, abyś filet z kurczaka z brzoskwiniami przygotował wtedy, gdy po prostu najdzie Cię taka ochota!

Czy wiesz, że?

Kurczaka z brzoskwiniami zrobić możesz również w piekarniku, a z dodatkiem pieczonych ziemniaków posypanych świeżymi ziołami będzie komponować się naprawdę przyzwoicie!

Dla urozmaicenia.

Zamiast brzoskwiń równie dobrze możesz użyć ananasa – świeżego lub tego z puszki. Warto dodać również odrobinę żurawiny.