Ratatui a’la Gousto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ratatui a’la Gousto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
580 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

449 osób wydrukowało

Pobierz pdf

588 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

20 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, dopraw Przyprawą do kurczaka Knorr i odstaw na 10 minut.

Krok 2

W tym czasie pokrój paprykę w kostkę. Dzieci mogą Ci pomóc, używając plastikowych sztućców.

Krok 3

Cebulę pokrój samodzielnie. Cukinię przekrój wzdłuż na ćwiartki. Wytnij pestki, a pozostałą część pokrój w kostkę.

Krok 4

Na patelni podsmaż kurczaka. Gdy się zrumieni dodaj cebulę, a następnie pozostałe warzywa.

Krok 5

Po chwili smażenia rozprowadź w wodzie Fix Knorr, po czym dodaj go na patelnię i duś przez około 7 minut.

Krok 6

Na koniec pokrój w kostkę ananasa i dodaj do całości. Gotowe danie podawaj np. z ryżem.

3

Opinie o przepisie

  • A

    A , 02.04.2023

    "1 cukinia" to ile gramów?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Justyna Ambroziak Vel Mrozowicz

    Justyna Ambroziak Vel Mrozowicz , 27.09.2015

    pyszne,szybkie I tanie:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placuszki warzywne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ratatui a’la GoustoRatatui a’la Gousto

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, dopraw Przyprawą do kurczaka Knorr i odstaw na 10 minut.