Ratatui a’la Gousto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ratatui a’la Gousto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
580 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

449 osób wydrukowało

Pobierz pdf

587 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

20 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, dopraw Przyprawą do kurczaka Knorr i odstaw na 10 minut.

Krok 2

W tym czasie pokrój paprykę w kostkę. Dzieci mogą Ci pomóc, używając plastikowych sztućców.

Krok 3

Cebulę pokrój samodzielnie. Cukinię przekrój wzdłuż na ćwiartki. Wytnij pestki, a pozostałą część pokrój w kostkę.

Krok 4

Na patelni podsmaż kurczaka. Gdy się zrumieni dodaj cebulę, a następnie pozostałe warzywa.

Krok 5

Po chwili smażenia rozprowadź w wodzie Fix Knorr, po czym dodaj go na patelnię i duś przez około 7 minut.

Krok 6

Na koniec pokrój w kostkę ananasa i dodaj do całości. Gotowe danie podawaj np. z ryżem.

3

Opinie o przepisie

  • A

    A , 02.04.2023

    "1 cukinia" to ile gramów?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Justyna Ambroziak Vel Mrozowicz

    Justyna Ambroziak Vel Mrozowicz , 27.09.2015

    pyszne,szybkie I tanie:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ratatui a’la GoustoRatatui a’la Gousto

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, dopraw Przyprawą do kurczaka Knorr i odstaw na 10 minut.