Ratatui a’la Gousto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ratatui a’la Gousto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
579 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

444 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

579 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

20 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, dopraw Przyprawą do kurczaka Knorr i odstaw na 10 minut.

Krok 2

W tym czasie pokrój paprykę w kostkę. Dzieci mogą Ci pomóc, używając plastikowych sztućców.

Krok 3

Cebulę pokrój samodzielnie. Cukinię przekrój wzdłuż na ćwiartki. Wytnij pestki, a pozostałą część pokrój w kostkę.

Krok 4

Na patelni podsmaż kurczaka. Gdy się zrumieni dodaj cebulę, a następnie pozostałe warzywa.

Krok 5

Po chwili smażenia rozprowadź w wodzie Fix Knorr, po czym dodaj go na patelnię i duś przez około 7 minut.

Krok 6

Na koniec pokrój w kostkę ananasa i dodaj do całości. Gotowe danie podawaj np. z ryżem.

3

Opinie o przepisie

  • A

    A , 02.04.2023

    "1 cukinia" to ile gramów?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Justyna Ambroziak Vel Mrozowicz

    Justyna Ambroziak Vel Mrozowicz , 27.09.2015

    pyszne,szybkie I tanie:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ratatui a’la Gousto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ratatui a’la GoustoRatatui a’la Gousto

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, dopraw Przyprawą do kurczaka Knorr i odstaw na 10 minut.