Flan serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Flan serowy

na szybko

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

92 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

125 mililitrów

125 gramów

2 sztuki

1 szklanka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr wymieszaj z wodą i mlekiem i zagotuj.

Krok 2

Dodaj odcedzone suszone pomidory i gotuj ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodaj masło.

Krok 3

Odstaw sos do ostygnięcia. Następnie połącz z rozkłóconymi jajkami.

Krok 4

Indywidualne formy do pieczenia wysmaruj tłuszczem po suszonych pomidorach.

Krok 5

Teraz przelej masę i całość piecz w 180 °C przez 20-25 minut.

Krok 6

Po upieczeniu poczekaj, aż masa wystygnie i wyjmij flan z foremek. Podawaj na ciepło lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flan serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flan serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flan serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flan serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flan serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flan serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flan serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Rolada ziemniaczana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Flan serowyFlan serowy

Flan to rodzaj deseru o aksamitnej konsystencji, który wywodzi się z kuchni francuskiej, jednak ogromną popularność zyskał też w Hiszpanii i Meksyku. Jego podstawowymi składnikami są mleko oraz jajka. Chociaż standardowo to danie podaje się na słodko, dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić wytrawny flan serowy z dodatkiem suszonych pomidorów – idealny jako wykwintna przekąska, która apetycznie prezentuje się na stole. Pierwszym krokiem do jego przygotowania jest połączenie sosu serowego w proszku z mlekiem i wodą. Powstałą w ten sposób mieszankę doprowadź do wrzenia, po czym wrzuć do niej odcedzone z zalewy suszone pomidory – możesz podzielić je na mniejsze kawałki. Gotuj przez chwilę na małym ogniu do czasu, aż całość zgęstnieje, a następnie dodaj tłuszcz. Odstaw do całkowitego ostygnięcia i wymieszaj z ubitymi jajkami. Masę przelej do natłuszczonych foremek – najlepiej sprawdzą się ceramiczne lub foliowe ramekiny. Piecz, aż wierzchy flanów się zarumienią. Serwuj na ciepło lub na zimno. Smacznego.