Flan serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flan serowy

na szybko

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
97 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

125 mililitrów

125 gramów

2 sztuki

1 szklanka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr wymieszaj z wodą i mlekiem i zagotuj.

Krok 2

Dodaj odcedzone suszone pomidory i gotuj ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodaj masło.

Krok 3

Odstaw sos do ostygnięcia. Następnie połącz z rozkłóconymi jajkami.

Krok 4

Indywidualne formy do pieczenia wysmaruj tłuszczem po suszonych pomidorach.

Krok 5

Teraz przelej masę i całość piecz w 180 °C przez 20-25 minut.

Krok 6

Po upieczeniu poczekaj, aż masa wystygnie i wyjmij flan z foremek. Podawaj na ciepło lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flan serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flan serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flan serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flan serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flan serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flan serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flan serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flan serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Flan serowyFlan serowy

Flan to rodzaj deseru o aksamitnej konsystencji, który wywodzi się z kuchni francuskiej, jednak ogromną popularność zyskał też w Hiszpanii i Meksyku. Jego podstawowymi składnikami są mleko oraz jajka. Chociaż standardowo to danie podaje się na słodko, dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić wytrawny flan serowy z dodatkiem suszonych pomidorów – idealny jako wykwintna przekąska, która apetycznie prezentuje się na stole. Pierwszym krokiem do jego przygotowania jest połączenie sosu serowego w proszku z mlekiem i wodą. Powstałą w ten sposób mieszankę doprowadź do wrzenia, po czym wrzuć do niej odcedzone z zalewy suszone pomidory – możesz podzielić je na mniejsze kawałki. Gotuj przez chwilę na małym ogniu do czasu, aż całość zgęstnieje, a następnie dodaj tłuszcz. Odstaw do całkowitego ostygnięcia i wymieszaj z ubitymi jajkami. Masę przelej do natłuszczonych foremek – najlepiej sprawdzą się ceramiczne lub foliowe ramekiny. Piecz, aż wierzchy flanów się zarumienią. Serwuj na ciepło lub na zimno. Smacznego.