
Składniki
1 opakowanie
125 mililitrów
125 gramów
2 sztuki
1 szklanka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr wymieszaj z wodą i mlekiem i zagotuj.
Krok 2
Dodaj odcedzone suszone pomidory i gotuj ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodaj masło.
Krok 3
Odstaw sos do ostygnięcia. Następnie połącz z rozkłóconymi jajkami.
Krok 4
Indywidualne formy do pieczenia wysmaruj tłuszczem po suszonych pomidorach.
Krok 5
Teraz przelej masę i całość piecz w 180 °C przez 20-25 minut.
Krok 6
Po upieczeniu poczekaj, aż masa wystygnie i wyjmij flan z foremek. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Flan serowy
Flan to rodzaj deseru o aksamitnej konsystencji, który wywodzi się z kuchni francuskiej, jednak ogromną popularność zyskał też w Hiszpanii i Meksyku. Jego podstawowymi składnikami są mleko oraz jajka. Chociaż standardowo to danie podaje się na słodko, dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić wytrawny flan serowy z dodatkiem suszonych pomidorów – idealny jako wykwintna przekąska, która apetycznie prezentuje się na stole. Pierwszym krokiem do jego przygotowania jest połączenie sosu serowego w proszku z mlekiem i wodą. Powstałą w ten sposób mieszankę doprowadź do wrzenia, po czym wrzuć do niej odcedzone z zalewy suszone pomidory – możesz podzielić je na mniejsze kawałki. Gotuj przez chwilę na małym ogniu do czasu, aż całość zgęstnieje, a następnie dodaj tłuszcz. Odstaw do całkowitego ostygnięcia i wymieszaj z ubitymi jajkami. Masę przelej do natłuszczonych foremek – najlepiej sprawdzą się ceramiczne lub foliowe ramekiny. Piecz, aż wierzchy flanów się zarumienią. Serwuj na ciepło lub na zimno. Smacznego.