Sałatka z roszpunką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z roszpunką

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roszponkę rozrzucamy po talerzu. Myjemy ogórka świeżego i kroimy w kostkę.

Krok 2

Pomidory myjemy, można sparzyć. Kroimy w kostkę.

Krok 3

Ser feta kroimy w kostkę dodajemy do sałatki mieszamy. Przyprawę w Mini kostkach czosnek i pietruszkę Knorr kruszymy w palcach i posypujemy sałatkę. Delikatnie skrapiamy oliwą i mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z roszpunką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z roszpunką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z roszpunką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z roszpunką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z roszpunką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z roszpunką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z roszpunką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z roszpunką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej