Sałatka z mielonką wieprzową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mielonką wieprzową

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 dekagramów

1 sztuka

3 łyżki

10 sztuk

100 gramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mielonkę wieprzową pokroić w cienkie paski. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

Krok 2

Cebulę obrać i drobno pokroić.Natkę pietruszki posiekaj. paprykę pokrój w kostkę.

Krok 4

składniki sałatki połącz, dodaj sos i wymieszaj.

Krok 5

Na półmisku rozłożyć liście sałaty. Wyłożyć na nie sałatkę. Udekorować papryką. Podawać sałatkę dobrze schłodzoną jako dodatek do dań lub do chleba.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, majonezem i natką pietruszki. Paprykę pokrój w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej