Sałatka z mielonką wieprzową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mielonką wieprzową

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 dekagramów

1 sztuka

3 łyżki

10 sztuk

100 gramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mielonkę wieprzową pokroić w cienkie paski. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

Krok 2

Cebulę obrać i drobno pokroić.Natkę pietruszki posiekaj. paprykę pokrój w kostkę.

Krok 4

składniki sałatki połącz, dodaj sos i wymieszaj.

Krok 5

Na półmisku rozłożyć liście sałaty. Wyłożyć na nie sałatkę. Udekorować papryką. Podawać sałatkę dobrze schłodzoną jako dodatek do dań lub do chleba.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, majonezem i natką pietruszki. Paprykę pokrój w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej