
Składniki
1 sztuka
15 dekagramów
1 sztuka
3 łyżki
10 sztuk
100 gramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mielonkę wieprzową pokroić w cienkie paski. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Krok 2
Cebulę obrać i drobno pokroić.Natkę pietruszki posiekaj. paprykę pokrój w kostkę.
Krok 4
składniki sałatki połącz, dodaj sos i wymieszaj.
Krok 5
Na półmisku rozłożyć liście sałaty. Wyłożyć na nie sałatkę. Udekorować papryką. Podawać sałatkę dobrze schłodzoną jako dodatek do dań lub do chleba.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, majonezem i natką pietruszki. Paprykę pokrój w kostkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej