Sałatka z mielonką wieprzową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mielonką wieprzową

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

15 dekagramów

1 sztuka

100 gramów

10 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mielonkę wieprzową pokroić w cienkie paski. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

Krok 2

Cebulę obrać i drobno pokroić.Natkę pietruszki posiekaj. paprykę pokrój w kostkę.

Krok 4

składniki sałatki połącz, dodaj sos i wymieszaj.

Krok 5

Na półmisku rozłożyć liście sałaty. Wyłożyć na nie sałatkę. Udekorować papryką. Podawać sałatkę dobrze schłodzoną jako dodatek do dań lub do chleba.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, majonezem i natką pietruszki. Paprykę pokrój w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej