
Składniki
1 sztuka
15 dekagramów
1 sztuka
3 łyżki
10 sztuk
100 gramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mielonkę wieprzową pokroić w cienkie paski. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Krok 2
Cebulę obrać i drobno pokroić.Natkę pietruszki posiekaj. paprykę pokrój w kostkę.
Krok 4
składniki sałatki połącz, dodaj sos i wymieszaj.
Krok 5
Na półmisku rozłożyć liście sałaty. Wyłożyć na nie sałatkę. Udekorować papryką. Podawać sałatkę dobrze schłodzoną jako dodatek do dań lub do chleba.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, majonezem i natką pietruszki. Paprykę pokrój w kostkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej