
Składniki
1 sztuka
15 dekagramów
1 sztuka
3 łyżki
10 sztuk
100 gramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mielonkę wieprzową pokroić w cienkie paski. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Krok 2
Cebulę obrać i drobno pokroić.Natkę pietruszki posiekaj. paprykę pokrój w kostkę.
Krok 4
składniki sałatki połącz, dodaj sos i wymieszaj.
Krok 5
Na półmisku rozłożyć liście sałaty. Wyłożyć na nie sałatkę. Udekorować papryką. Podawać sałatkę dobrze schłodzoną jako dodatek do dań lub do chleba.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, majonezem i natką pietruszki. Paprykę pokrój w kostkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej