Sałatka z mielonką wieprzową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mielonką wieprzową

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 dekagramów

1 sztuka

3 łyżki

10 sztuk

100 gramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mielonkę wieprzową pokroić w cienkie paski. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

Krok 2

Cebulę obrać i drobno pokroić.Natkę pietruszki posiekaj. paprykę pokrój w kostkę.

Krok 4

składniki sałatki połącz, dodaj sos i wymieszaj.

Krok 5

Na półmisku rozłożyć liście sałaty. Wyłożyć na nie sałatkę. Udekorować papryką. Podawać sałatkę dobrze schłodzoną jako dodatek do dań lub do chleba.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, majonezem i natką pietruszki. Paprykę pokrój w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej