Sałatka z mielonką wieprzową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mielonką wieprzową

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 dekagramów

1 sztuka

3 łyżki

10 sztuk

100 gramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mielonkę wieprzową pokroić w cienkie paski. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

Krok 2

Cebulę obrać i drobno pokroić.Natkę pietruszki posiekaj. paprykę pokrój w kostkę.

Krok 4

składniki sałatki połącz, dodaj sos i wymieszaj.

Krok 5

Na półmisku rozłożyć liście sałaty. Wyłożyć na nie sałatkę. Udekorować papryką. Podawać sałatkę dobrze schłodzoną jako dodatek do dań lub do chleba.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, majonezem i natką pietruszki. Paprykę pokrój w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mielonką wieprzową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej