
Składniki
3 łyżki
3 szczypty
3 szczypty
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 opakowania
0.5 opakowania
4 szczypty
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki i paprykę umyć i pokroić
Krok 2
Ser sałatkowy typu bałkańskiego pokroić w kostkę
Krok 3
Filety z kurczaka pokroić, przyprawić czosnkiem i zagrillować na grillu elektrycznym
Krok 4
Cebulę czerwoną pokroić w kostkę
Krok 5
Wszystko razem wymieszać w salaterce z roszponką, serkami wiejskimi i oliwą z oliwek
Krok 6
Przyprawić papryką ostrą w proszku, solem i pieprzem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej