Składniki
3 łyżki
3 szczypty
3 szczypty
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 opakowania
0.5 opakowania
4 szczypty
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki i paprykę umyć i pokroić
Krok 2
Ser sałatkowy typu bałkańskiego pokroić w kostkę
Krok 3
Filety z kurczaka pokroić, przyprawić czosnkiem i zagrillować na grillu elektrycznym
Krok 4
Cebulę czerwoną pokroić w kostkę
Krok 5
Wszystko razem wymieszać w salaterce z roszponką, serkami wiejskimi i oliwą z oliwek
Krok 6
Przyprawić papryką ostrą w proszku, solem i pieprzem
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej