
Składniki
3 łyżki
3 szczypty
3 szczypty
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 opakowania
0.5 opakowania
4 szczypty
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki i paprykę umyć i pokroić
Krok 2
Ser sałatkowy typu bałkańskiego pokroić w kostkę
Krok 3
Filety z kurczaka pokroić, przyprawić czosnkiem i zagrillować na grillu elektrycznym
Krok 4
Cebulę czerwoną pokroić w kostkę
Krok 5
Wszystko razem wymieszać w salaterce z roszponką, serkami wiejskimi i oliwą z oliwek
Krok 6
Przyprawić papryką ostrą w proszku, solem i pieprzem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej