Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

null szczypt

1 szklanka

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

300 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka pokrój w plastry. Białe części pora pokrój również w plastry , połóż na sicie i przelej wrzątkiem.

Krok 2

Różyczki kalafiora gotuj około 3 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i przelej zimną wodą, pozostaw do ostygnięcia.

Krok 3

Ogórki, por i różyczki kalafiora włóż do salaterki, posyp posiekanym szczypiorkiem.

Krok 4

Ser wkrusz do jogurtu, wlej sok z cytryny i zmiksuj, dodaj miętę. Przypraw solą, pieprzem i cukrem, polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej