Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

null szczypt

1 szklanka

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

300 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka pokrój w plastry. Białe części pora pokrój również w plastry , połóż na sicie i przelej wrzątkiem.

Krok 2

Różyczki kalafiora gotuj około 3 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i przelej zimną wodą, pozostaw do ostygnięcia.

Krok 3

Ogórki, por i różyczki kalafiora włóż do salaterki, posyp posiekanym szczypiorkiem.

Krok 4

Ser wkrusz do jogurtu, wlej sok z cytryny i zmiksuj, dodaj miętę. Przypraw solą, pieprzem i cukrem, polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej