Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

null szczypt

1 szklanka

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

300 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka pokrój w plastry. Białe części pora pokrój również w plastry , połóż na sicie i przelej wrzątkiem.

Krok 2

Różyczki kalafiora gotuj około 3 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i przelej zimną wodą, pozostaw do ostygnięcia.

Krok 3

Ogórki, por i różyczki kalafiora włóż do salaterki, posyp posiekanym szczypiorkiem.

Krok 4

Ser wkrusz do jogurtu, wlej sok z cytryny i zmiksuj, dodaj miętę. Przypraw solą, pieprzem i cukrem, polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej