Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0 szczypt

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

0 szczypt

150 gramów

300 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka pokrój w plastry. Białe części pora pokrój również w plastry , połóż na sicie i przelej wrzątkiem.

Krok 1

Różyczki kalafiora gotuj około 3 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i przelej zimną wodą, pozostaw do ostygnięcia.

Krok 1

Ogórki, por i różyczki kalafiora włóż do salaterki, posyp posiekanym szczypiorkiem.

Krok 1

Ser wkrusz do jogurtu, wlej sok z cytryny i zmiksuj, dodaj miętę. Przypraw solą, pieprzem i cukrem, polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej