Składniki
2 sztuki
null szczypt
null szczypt
1 szklanka
1 łyżka
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
300 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka pokrój w plastry. Białe części pora pokrój również w plastry , połóż na sicie i przelej wrzątkiem.
Krok 2
Różyczki kalafiora gotuj około 3 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i przelej zimną wodą, pozostaw do ostygnięcia.
Krok 3
Ogórki, por i różyczki kalafiora włóż do salaterki, posyp posiekanym szczypiorkiem.
Krok 4
Ser wkrusz do jogurtu, wlej sok z cytryny i zmiksuj, dodaj miętę. Przypraw solą, pieprzem i cukrem, polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej