Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

null szczypt

1 szklanka

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

300 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka pokrój w plastry. Białe części pora pokrój również w plastry , połóż na sicie i przelej wrzątkiem.

Krok 2

Różyczki kalafiora gotuj około 3 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i przelej zimną wodą, pozostaw do ostygnięcia.

Krok 3

Ogórki, por i różyczki kalafiora włóż do salaterki, posyp posiekanym szczypiorkiem.

Krok 4

Ser wkrusz do jogurtu, wlej sok z cytryny i zmiksuj, dodaj miętę. Przypraw solą, pieprzem i cukrem, polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej