Sałatka kalafiorowa z porem i sosem serowym
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
null szczypt
null szczypt
1 szklanka
1 łyżka
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
300 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka pokrój w plastry. Białe części pora pokrój również w plastry , połóż na sicie i przelej wrzątkiem.
Krok 2
Różyczki kalafiora gotuj około 3 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i przelej zimną wodą, pozostaw do ostygnięcia.
Krok 3
Ogórki, por i różyczki kalafiora włóż do salaterki, posyp posiekanym szczypiorkiem.
Krok 4
Ser wkrusz do jogurtu, wlej sok z cytryny i zmiksuj, dodaj miętę. Przypraw solą, pieprzem i cukrem, polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej