Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

0.4 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Młode ziemniaki skrobiemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w dużą kostkę . Kalafior i marchewkę obieramy i gotujemy na parze. Po ugotowaniu kroimy. Składniki łączymy .

Krok 2

Dodajemy posiekany szczypiorek.Majonez mieszamy z pokruszoną mini kostką konrr ,doprawiamy pieprzem .

Krok 3

Sosem majonezowo-czosnkowym polewamy sałatkę . Ozdabimay posiekanym szczypiorkiem i piórkami cebuli

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej