Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
4 sztuki
0.4 pęczka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Młode ziemniaki skrobiemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w dużą kostkę . Kalafior i marchewkę obieramy i gotujemy na parze. Po ugotowaniu kroimy. Składniki łączymy .
Krok 2
Dodajemy posiekany szczypiorek.Majonez mieszamy z pokruszoną mini kostką konrr ,doprawiamy pieprzem .
Krok 3
Sosem majonezowo-czosnkowym polewamy sałatkę . Ozdabimay posiekanym szczypiorkiem i piórkami cebuli
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej